Британският милиардер Ричард Брансън обяви, че създаденият от неговата компания

...
Британският милиардер Ричард Брансън обяви, че създаденият от неговата компания
Коментари Харесай

Ричард Брансън: Космическият ни кораб за първи път ще извърши суборбитален полет

Британският милиардер Ричард Брансън разгласи, че основаният от неговата компания "Върджин галактик " галактически транспортен съд ще извърши първи суборбитален полет до няколко седмици, съобщи ТАСС.

"Трябва да правим полет в околните седмици, а не месеци - сподели той в изявление за телевизия Си Ен Би Си, което даде в Сингапур. - След това самичък ще полетя в космоса в околните месеци, а не години. По-късно ще стартираме да изпращаме други хора в космоса. За нас идващите два месеца ще са доста вълнуващи. ".

Запитан дали ще има задоволително търсене за суборбитални или орбитални туристически полети, Брансън отговори, че в случай че в този момент дружно с него в помещението имаше 10 души, 8 от тях биха желали да се насочат в космоса, при изискване че това ще е по джоба им. "Смятам, че мнозина биха желали да станат астронавти и да полетят в космоса - показа той. - Трябва да построим колкото е допустимо повече кораби, с цел да отговорим на сходно търсене. "

Си Ен Би Си напомни, че Брансън вложил милиони долари в създаването на галактически транспортен съд и че преди време декларирал, че ще полети в космоса през април 2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР