Британският милиардер Джим Ратклиф заяви, че не иска да плаща

...
Британският милиардер Джим Ратклиф заяви, че не иска да плаща
Коментари Харесай

Сър Джим Ратклиф: Няма да плащам глупава цена за Манчестър Юнайтед

Британският милиардер Джим Ратклиф съобщи, че не желае да заплаща " глупава цена " за Манчестър Юнайтед, ден преди крайния период за подаването на втори предложения за пазаруването на клуба от Премиър лийг.

Ратклиф в никакъв случай не е крил, че цялостен живот е последовател на “червените дяволи ". А в ролята си на притежател на компанията за химически артикули ИНЕОС той изпрати своята оферта за закупуването на клуба през февруари.

Настоящите притежатели на Манчестър Юнайтед - семейство Глейзър, започнаха да търсят варианти за привличането на нов вложител със съществени благоприятни условия или евентуална продажба на целия клуб. Те стартираха процедурата през ноември - 17 години откакто получиха тима на стойност 790 милиона паунда като част от договорка с висока кредитна стойност.

Но каквото и да се случи, всяка продажба на Юнайтед евентуално ще надвиши най-голямата спортна договорка до момента - 5,2 милиарда $, в това число дълг и вложения, платени за Челси, разясниха осведомени с футболния бизнес специалисти пред организация Ройтерс.

В изявление за вестник " Уолстрийт Джърнъл " Ратклиф разказа клуба като " актив на общността ", а не като финансов, без това да понижава цената му.

" Как определяте цената на една картина? Как определяте цената на една къща? Тя не е обвързвана с това какъв брой коства да се построи или какъв брой коства да се нарисува ", сподели Ратклиф. " Това, което не желая да върша, е да заплащам неразумни, глупави цени, за които след това да скърбя. Знам какво е Юнайтед, тъй че офертата ми e съответстваща на това ", добавя предприемачът.

Според информация на телевизия “Скай Спортс ”, до приключването на крайния период в сряда упованията са Юнайтед да получи най-малко пет предложения за откупуване от Глейзър.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР