Британският медиен регулатор заяви, че руската телевизия Ар Ти (RT)

Британският медиен регулатор заяви, че руската телевизия Ар Ти (RT) ...

Руска телевизия във Великобритания може да загуби разрешителното си заради отравянето на бивш шпионин.

Британският медиен регулатор заяви, че руската телевизия Ар Ти (RT) може да загуби разрешителното си във Великобритания, ако британското правителство прецени, че Русия е отговорна за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, предаде Ройтерс.
 
Службата за комуникации, известна като Офком, е длъжна да проверява дали собствениците на разрешителни за излъчване остават "годни и подходящи" да действат във Великобритания.

 
БГНЕС, архив

Медийният регулатор каза, че е писал на АНО ТВ Новости, която е притежател на разрешителните за излъчване на Ар Ти във Великобритания, за да обясни, че ако британското правителство прецени, че е имало незаконна употреба на сила от Русия срещу Великобритания, регулаторът ще смята това за съответстващо на проверката дали телевизията е "годна и подходяща". Регулаторът заяви, че АНО ТВ Новости е финансирана от бюджета на Русия.Отговорът от руска страна не закъсня. Нито една британска медия няма да продължи да работи в Русия, ако Лондон реши да спре излъчването на руската държавна телевизия Ар Ти, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.
 
Никоя британска медия няма да работи в Русия, ако спрат Ар Ти, каза Захарова тази вечер в предаването "60 минути" на обществената телевизия "Русия 1". Британският министър-председател Тереза Мей не разполага с реални факти по случая с отравянето на бившия полковник от ГРУ (военното разузнаване) Сергей Скрипал, отбеляза още Захарова.
 

 
БГНЕС, архив

Никой не може да дава на Русия 24-часови ултиматуми, заяви говорителката на министерството, коментирайки изказването на Мей пред британския парламент вчера. Британският премиер призова Русия до края на днешния ден да даде отговор за произвежданите в страната нервнопаралитични вещества.
 

"След това, за което говорил президентът (Владимир Путин в посланието си пред Федералното събрание), нито един човек не може да влезе в парламента на страната си и да каже: "Давам на Русия 24 часа", заяви Захарова. "Става дума за Лондон, който е столица на ядрена държава", отбеляза тя и добави: "Не трябва да плашат Русия".

Източник: dariknews.bg