Британският медиен регулатор (Ofcom) глоби руската държавна телевизионна компания RT

...
Британският медиен регулатор (Ofcom) глоби руската държавна телевизионна компания RT
Коментари Харесай

Лондон глоби Russia Today 200 000 паунда заради аферата Скрипал

Британският медиен регулатор (Ofcom) санкции съветската държавна телевизионна компания RT (Russia Today) 200 000 паунда за " съществени провали " в отразяването на миналогодишното отравяне с невнопаралитично вещество в Солсбъри и спора в Сирия.
От RT незабавно осъдиха наказването като " удивително ", съобщи БГНЕС.
Международният оператор желае правосъден надзор против следствието в лондонския Върховен съд.
От Ofcom обявиха, че RT не е спазила законите на Англия за безпристрастност в седем новинарски и настоящи стратегии, които били излъчени сред 17 март и 26 април 2018 година.
Глобата от 200 000 паунда ( 225 000 евро) бе наложена на компанията-майка на RT, ТВ „ Новости “ - организация с нестопанска цел, учредена от съветската държавна осведомителна организация РИА Новости.
" Взети дружно, тези нарушавания съставляват съществени и повтарящи се пропуски в спазването на нашите правила ", се споделя в изказване на Оfcom.
" Програмите бяха най-вече по отношение на значими въпроси на политически несъгласия и настояща социална политика - а точно отговорът на английското държавно управление на събитията в Солсбъри и сирийския спор. “
Първоначално Ofcom установи, че RT е нарушила строгите правила за медиите на Англия предишния декември.
Глобалната медия – има я на британски език в Съединените щати и Европа, както и на арабски в Близкия изток - неотложно апелира.
Руската телевизия съобщи, че за Оfcom " е доста неверно “ да наложи санкцията, до момента в който казусът към момента е под правосъдна инспекция.
Говорител сподели пред AФП, че RT оспорва " самата легитимност " на решението за нарушаване от декември - както и размера на наказването в петък.
" Случаи, включващи тирада на омразата и подбудителство към принуждение, са били обект на доста по-ниски санкции ", сподели представителят на RТ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР