Британският медиен и комуникационен регулатор Ofcom обяви, че има сериозни

...
Британският медиен и комуникационен регулатор Ofcom обяви, че има сериозни
Коментари Харесай

Британски регулатор разследва Microsoft и Amazon заради монопол в облака

Британският медиен и информационен регулатор Ofcom разгласи, че има " съществени опасения ", че Amazon и Microsoft могат да навредят на конкуренцията на пазара на облачни услуги.    В свое изказване, представено от CNN, Ofcom съобщaва, че " предлага казусът с пазара на облачни услуги да се отнесе към към Органа за защита на конкуренцията и пазарите ”, антитръстовия регулатор на Обединеното кралство, за в допълнение следствие.    Собственото следствие на Ofcom, стартирало през октомври, до момента е разкрило някои " притеснителни практики, в това число от някои от най-големите софтуерни компании в света ", декларира Фъргъл Фарагър, шефът на Ofcom, който води следствието и прибавя:    " Високите бариери пред промяната на доставчика към този момент вредят на конкуренцията на този бързо разрастващ се пазар. Смятаме, че е нужен по-задълбочен надзор, с цел да се уверим, че той работи добре за хората и предприятията, които разчитат на тези услуги ".    Органът за защита на конкуренцията и пазарите на Англия пък декларира, че е получил предварителните констатации на Ofcom в сряда и към този момент ги преглежда.     " Готови сме да проведем пазарно следствие в тази област, в случай че Ofcom реши, че това е належащо ", декларира представител на институциите пред CNN.   

Съобщението на Ofcom идва дни откакто Гугъл Cloud упрекна Microsoft в антиконкурентни практики в региона на изчислителните облаци. В изявление за Reuters вицепрезидентът на компанията показва, че е повдигнал въпроса пред антитръстовите организации и е призовал регулатори на Европейски Съюз да прегледат по-отблизо въпроса. 
От Гугъл Cloud считат, че отчетът на Ofcom " акцентира нуждата някои играчи в Обединеното кралство да създадат повече, с цел да основат равни условия на пазара на облачни услуги ".    Облачните услуги се дават на предприятия и консуматори по интернет и включват приложения като Gmail и Dropbox. Според Ofcom Amazon Web Services (AWS) и Azure на Microsoft имат общ пазарен дял в Обединеното кралство от 60-70% в облачните услуги. Най-близкият им съперник е Гугъл с дял от 5 до 10%.    Ofcom счита, че трите компании начисляват високи такси за прекачване на данни от облака, което обезкуражава клиентите да сменят доставчика или да употребяват няколко доставчика, с цел да обслужват най-добре потребностите си. От организацията също по този начин показват, че техническите ограничавания, наложени от водещите снабдители, които не разрешават на някои от услугите на един от тях да работят дейно в облака на различен, също е проблем.     Съществуват признаци, че тези пазарни характерности към този момент предизвикват вреди, " като има данни, че клиентите на облачни услуги се сблъскват със обилни нараствания на цените, когато би трябвало да възобновят договорите си ", подчертават от Ofcom.       
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР