Британският крал използва повода на ежегодното послание на британския монарх,

...
Британският крал използва повода на ежегодното послание на британския монарх,
Коментари Харесай

Крал Чарлз III в първото си коледно послание отдаде почит на майка си - Елизабет II

Британският крал употребява мотива на годишното обръщение на английския монарх, с цел да отдели огромно внимание на повишената цена на живота и на хората, които оказват помощ на нуждаещите си, само че също по този начин той отдаде респект и на починалата си майка, кралица, която умря през септември, съобщи Би Би Си.
Всичко по тематиката: Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 201
Това е първото коледно обръщение на президентът на Обединеното кралство, чието коронясване е планувана за идната година.

В речта си той приказва за огромното безпокойствие и компликациите на тези, които се пробват да платят сметките си и се мъчат да изхранват фамилиите си и да обезпечат топлота вкъщи. Това изявление пристигна в миг, в който инфлацията в страната доближава съвсем 11 %.

Посланието на краля бе записано авансово в параклиса " Сейнт Джордж " в Уиндзорския палат, където през септември бе траурната гала в стеснен фамилен кръг за Елизабет Втора, последвала държавното заравяне в Уестминстърското абатство. Във видеото с посланието на Чарлз Трети се виждаха и фрагменти от кухни за публично хранене, хранителни банки и организации и доброволци, подпомагащи бездомници.

" Аз изключително доста желая да отдам респект на всички тези невероятни хора, които по този начин обилно обезпечават храна и вършат парични дарения, или пък посвещават най-ценното си владеене - своето време, с цел да поддържат тези към тях, които се нуждаят най-вече ", сподели кралят в посланието си.

Бъкингамският замък към този момент заяви, че монархът е решил всички средства, дарени след гибелта на да отидат за благотворителна организация, която подкрепя тези хора, които не могат да платят енергийните си сметки.

загатна в словото си и тези, които се сблъскват с войни, апетит или естествени бедствия, както и военнослужещите и чиновниците от службите за незабавна помощ и здравните служащи, които работят неуморно за сигурността на страната.

Темите в коледното обръщение на включваха въпроси, на които той се е посветил, а точно грижите за хората в неравностойно състояние, значимостта на публичните служби и поддръжката за мултирелигиозния метод към вярата, означи Би Би Си, представена от Българска телеграфна агенция.

Кралят на Англия съобщи също по този начин, че в смиреното подкрепяне на другите  човек може да открие вярата за бъдещето.

В словото си за Рождество Христово си спомни за починалата си майка, която е заровена точно в параклиса в Сейнт Джордж до брачна половинка си.

" Рождество Христово е изключително непосилен интервал за тези от нас, които са изгубили обичани хора. Ние усещаме тяхната липса при всяка смяна  на сезоните и си спомняме за тях във всяка обичана и тачена от нас традиция ", съобщи той.

" Никога няма да могат да ви благодаря за любовта и благосклонността, която засвидетелствахте към цялото наше семейство ", съобщи още на сънародниците си кралят, визирайки интервала след кончината на кралица.  

Монархът напомни и вярата на своята майка в Бог и в хората.

Във видеото с посланието се появиха единствено тези членове на кралското семейство, които извършват кралските си отговорности, като кралицата консорт Камила, принцът и принцесата на Уелс -  Уилям и Кейт, сестрата на Чарлз - принцеса Ан, братът на Чарлз   - Едуард и брачната половинка му Софи, които са херцози на Уесекс.

За видеото краля бе облякъл тъмносин костюм на доста фини карета.

В края на посланието си Чарлз Трети пожела на всички една мирна, щастлива Коледа, една Коледа на безконечната светлина.

Традицията за коледните послания, произнесени от английските монарси, датира от 90 години. Първото сходно обръщение е това на крал Джордж V, което бе излъчено по това време по радиото. С кралица стартират коледните кралски телевизионни послания, като първото телевизионно обръщение датира от 1957 година

В последното си коледно обръщение предходната година Елизабет  приказва за предаване на щафетата на кралските отговорности.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР