Британският крал Чарлз Трети присъства на ежегодната служба за Великден

...
Британският крал Чарлз Трети присъства на ежегодната служба за Великден
Коментари Харесай

Крал Чарлз III се появи на първо публично, откакто беше диагностициран с рак

Британският крал Чарлз Трети участва на годишната работа за Великден в Уиндзор. Това бе първата му поява на обществено кралско събитие, откогато през февруари беше обявено, че е диагностициран с рак, съобщи Ройтерс.  

75-годишният Чарлз и брачната половинка му кралица Камила, дойдоха с автомобил пред параклиса " Сейнт Джордж " в замъка Уиндзор, където е заровена кралица Елизабет Втора.

Кохинор, който е вграден в една от кралските корони, има дълга и кървава история

Чарлз беше отсрочил всичките си обществени изяви, откогато Бъкингамският замък заяви, че той ще се подложи на лекуване от рак, открит през януари при проучвания по отношение на корекционна процедура на увеличената му елементарна. Допълнителна информация за диагнозата на английския монарх не бе оповестена.

Работата на престолонаследника се усложнява и от обстоятелството, че брачната половинка му Кейт претърпя интервенция по същото време

Синът на Чарлз – принц Уилям, не участва на днешната работа. По-рано този месец брачната половинка му Кейт сподели, че след коремна интервенция през януари ѝ е бил открит рак и че ще се подложи на превантивна химиотерапия.

Уилям да анулира почивката си и да поеме част от обществените отговорности на краля

Чарлз продължава да извършва по-голямата част от непубличните си държавни отговорности, като да вземем за пример посрещане на задгранични публични лица и постоянни срещи с премиера Риши Сунак.

Това оповестиха от Бъкингамския замък

Кралят не участва на службата на Велики четвъртък, само че направи аудиообръщение, в което изрази съжалението си, че е отсъствал, и пожела на обществеността благополучен Великден.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР