Британският крал Чарлз Трети отбеляза с ден по-рано 75-ия си

...
Британският крал Чарлз Трети отбеляза с ден по-рано 75-ия си
Коментари Харесай

Крал Чарлз Трети навършва 75 години

Британският крал Чарлз Трети означи с ден по-рано 75-ия си рожден ден с триетажна торта  и празненство, устроено в негова чест, съобщи ДПА.

Тържеството се състоя през вчерашния ден в кралското имение в Хайгроув, в Югозападна Англия. На празненството участваха членове на Националната здравна работа, представители на разнообразни организации и представители на локалните общини, навършващи също 75 години.

Местен хор извърши песента " Честит рожден ден " за президента. Трапезата за празненството беше дело на кулинарния виртуоз Реймънт Бланк, а настроението се поддържаше от осъществяванията на Лий Джон от бандата " Имаджинейшън ", известна през 80-те години на предишния век.

Накрая породи закачлив спор по какъв начин да подходи кралят към рязането на тортата за рождения му ден и от кой етаж на сладкиша да стартира. Кралят избра да отреже парче от най-долния етаж на пандишпановата торта " Виктория ",  приготвена в негова чест. Докато режеше парчето, аудиторията го аплодираше.

Крал Чарлз Трети е роден на 14 ноември 1948. Днес ще бъде елементарен работен ден за монарха, който ще сложи началото на хранителен план дружно с кралица Камила, целящ да се понижи пилеенето на храната за сметка на угаждане на потребностите от храна на хората.

Чарлз Трети ще бъде през днешния ден и хазаин на банкет в Бъкингамския замък в чест на медицинските сестри и акушерките, като събитието е част от тържествата във връзка 75-ата годишнина на Националната здравна система.

Днес в столицата ще отекнат и топовни салюти в чест на рождения ден на английския крал, предава Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР