Британският крал Чарлз III ще присъства на църковна служба на

...
Британският крал Чарлз III ще присъства на църковна служба на
Коментари Харесай

Крал Чарлз III ще присъства на църковната служба на Великден

Британският крал Чарлз III ще участва на църковна работа на Великден, заяви Бъкингамският замък.


Това е най-значимият ангажимент на монарха, откогато му бе сложена диагноза рак.

Чарлз и брачната половинка му, кралица Камила, ще участват на Великденската работа в параклиса " Сейнт Джордж " в замъка Уиндзор - дългогодишна годишна традиция на английското кралско семейство, заяви Би Би Си.

Съобщението идва, откакто кралската снаха Катрин, принцеса на Уелс, предходната седмица съобщи, че също се лекува от рак.

Това слага монархията в невиждана в днешно време рецесия с двама от най-висшите ѝ членове, които по едно и също време се борят с тежки болести.

42-годишната Катрин е омъжена за най-големия наследник на Чарлз и негов правоприемник, принц Уилям, което я прави бъдеща кралица.

Чарлз управляваше едвам 17 месеца, когато при започване на февруари дворецът разгласи, че той има рак и ще прекрати всички обществени задължения, защото стартира лекуване.

През януари той бе признат за интервенция на доброкачествено заболяване на простатата, само че след това бе диагностициран с рак.

Чарлз продължава да работи зад кулисите, организира някои персонални срещи и все по-често посещава публични събития.

Неотдавна той беше сниман да приема представители на религиозните общности в Бъкингамския замък в центъра на Лондон.

Миналата седмица фотоси демонстрираха, че се е срещнал с дипломати в двореца, както и с ветерани от Корейската война, на два обособени уговорката.

В изказване по-рано този месец Чарлз съобщи, че ще продължи да служи " по най-хубавия метод, на който е кадърен ", и че е " надълбоко разчувстван " от пожеланията на хората за възстановяване на неговото здраве.

Миналата седмица той похвали Кейт, както е необятно известна, за смелостта ѝ, откакто тя разкри във видеопослание, че е подложена на химиотерапия.

За финален път тя беше забелязана на обществен ангажимент на 25 декември, след което през януари претърпя коремна интервенция, след която беше открит рак.

От офиса на двореца Кенсингтън тогава обявиха, че се чака тя да бъде подготвена да се върне към обществените си отговорности едвам след Великден. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР