Британският крал Чарлз III пристигна във Франция в сряда за

...
Британският крал Чарлз III пристигна във Франция в сряда за
Коментари Харесай

Посрещнаха с почести крал Чарлз III във Франция

Британският крал Чарлз III дойде във Франция в сряда за тридневно държавно посещаване , по време на което той и президентът Еманюел Макрон се надяват да реализират освен това от символиката и персоналните връзки, с цел да извърнат страницата на годините на нестабилни връзки сред двете народи, предава Ройтерс.

Кралят и брачната половинка му, кралица Камила, бяха посрещнати от френския министър председател Елизабет Борн на летището в Париж, преди да се насочат за гала при Триумфалната арка, където отдадоха респект на френските и английските бойци, починали в двете международни войни.

Посещението идва в миг, когато френските и английските жители усещат инфлацията, надминала върхове от няколко десетилетия, а плануваната вечеря в луксозния замък Версай, знак на привилегия, беше подложена на критика от някои като безчувствена по отношение на хората, които едвам свързват двата края.

Преди вечерята във Версай двамата водачи организираха среща в кабинета на Макрон в Елисейския замък.

Въпреки че Чарлз има единствено консултативна роля в английската политика, тематиките, които двамата ще разискват, включват войната в Украйна, превратите в Сахел, както и изменението на климата, съгласно френски чиновници.

На банкета са поканени над 150 посетители, измежду които английският артист Хю Грант, рок звездата Мик Джагър, някогашният футболен треньор на Арсенал Арсен Венгер, френската футболна звезда Дидие Дрогба, както и френският милиардер Бернар Арно.

В четвъртък Чарлз, Камила, Макрон и брачната половинка му Брижит ще посетят катедралата Нотр Дам, с цел да видят реставрационните работи след, който унищожи покрива ѝ.

След това Чарлз и Камила ще се насочат към югозападния град Бордо в петък, където ще посетят лозе, отглеждано при биологични условия.

Кралят, говорещ свободно френски като майка си, починалата кралица Елизабет II, желае да върви по нейните стъпки и евентуално ще се базира на дълбоката обвързаност на майка си към Франция, споделиха публични лица, като пътуването също по този начин е късмет за възобновяване на връзките, които бяха изтощени от безредното излизане на Англия от Европейски Съюз през 2020 година

Чарлз се надяваше държавното посещаване във Франция да е първото му като крал, само че заради, които съществено разклатиха престижа на френския президент.
 Крал Чарлз III прави първата си аудиенция в чужбина като държавен глава
Крал Чарлз III прави първата си аудиенция в чужбина като държавен глава

Британският монарх се насочва към Германия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР