Британският крал Чарлз III може да абдикира преждевременно от трона

...
Британският крал Чарлз III може да абдикира преждевременно от трона
Коментари Харесай

Крал Чарлз III може да абдикира в полза на Уилям: каква е причината

Британският крал Чарлз III може да абдикира прибързано от трона в интерес на най-големия си наследник принц Уилям, както направи датската кралица Маргрете II. 

83-годишният монарх - втори братовчед на починалата кралица Елизабет II - сподели в новогодишната си тирада на 31 декември 2023 година, че ще се отдръпна на 14 януари и синът й Фредерик ще заеме трона. Според кралския специалист и биограф Фил Дампиър, ​​крал Чарлз може да желае да направи сходен ход, до момента в който Уилям и брачната половинка му Кейт Мидълтън са още млади, пише Daily Mail.

„ Може да ви накара да се чудите дали крал Чарлз може след пет или 10 години да обмисли да направи същото, в случай че здравето му страда, или просто счита, че в този момент е подобаващ миг да съобщи на Уилям и Кейт, до момента в който са още млади “, означи експертът.
   Принц Уилям Принц Уилям Снимка: Getty Images
„ Нашата починала кралица в никакъв случай не би абдикирала поради случилото се през 1936 година, когато нейният чичо абдикира и татко й се възкачи на трона. Но времената се менят “, добави той.

Друг специалист, Ричард Фицуилямс, означи, че решението на кралица Маргрете да абдикира прибързано може да бъде гаранция, че монархията върви в крайник с времето.

Фицуилямс сподели пред изданието, че датската кралица може да е " пресметнала, че застаряването на монархията не е добра концепция, изключително в случай че тя ще ръководи още 10 години ".
 Кралица Маргрете II Кралица Маргрете II Снимка: Getty Images
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР