Британският крал Чарлз III и съпругата му Камила пристигнаха на

...
Британският крал Чарлз III и съпругата му Камила пристигнаха на
Коментари Харесай

Крал Чарлз III и Камила на първа визита в Берлин

Британският крал Чарлз III и брачната половинка му Камила дойдоха на държавно посещаване в Германия. Двамата кацнаха в ранния следобяд на военната част на летището в Берлин.

За крал Чарлз Трети това е първото пътешестване в чужбина в новата му роля - още преди коронацията му на 6 май. Федералният президент Франк-Валтер Щайнмайер и брачната половинка му Елке Бюденбендер ще съпровождат Чарлз и брачната половинка му Камила по време на програмата им в Берлин, Бранденбург и Хамбург. Визитата е тридневна.

Британският крал бе посрещнат с 21 оръжейни салюта, прехвръкване на два изтребителя Eurofighter и боен почетен часовой.

Първата спирка във визитата му тази сряда е Бранденбургската врата. Чарлз и Камила ще бъдат първите държавни посетители в историята, които ще бъдат посрещнати там с военни почести. Зрителите чакат там от сутринта, с цел да видят кралските особи от близко. Около 1500 от тях бяха позволени в отцепената зона на площад " Паризер плац ".

Около 900 берлински служители на реда бяха ситуирани за държавното посещаване. Районът към първокласния хотел " Адлон " при Бранденбургската врата, където е отседнала кралската двойка, беше отцепен от полицията.

По-късно английският крал ще взе участие в банкет и полемика на тематика енергийния преход в двореца „ Белвю “ с присъединяване на представители от политиката, науката проучвания, бизнеса и гражданското общество. Вечерта ще се състои държавен прием с към 130 посетители.

Утре е планувана среща с канцлера Олаф Шолц.

Германия и Обединеното кралство от дълго време са близки сътрудници, само че визитата на краля се преглежда като ново начало. Точно преди шест години, на 29 март 2017 година, английското държавно управление публично инициира излизането от Европейски Съюз, а на 31 януари 2020 година С визитата си в Берлин Чарлз Трети демонстрира, че британците оставят зад тила си " разтърсванията от раздялата " и гледат дружно напред, обявиха преди визитата от Канцеларията на федералния президент. Говори се за " нова глава " в връзките.

" Смятаме за доста значима стъпка обстоятелството, че той прави първото си държавно посещаване преди коронацията ", съобщи немският дипломат в Лондон Мигел Бергер пред Би Би Си. Той добави, че последното държавно посещаване на кралица Елизабет II, която умря предходната година, е било в Германия, а в този момент още веднъж Берлин е и първото място за аудиенция на новия крал.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР