Британският крал Чарлз III е в добро състояние на духа

...
Британският крал Чарлз III е в добро състояние на духа
Коментари Харесай

крал Чарлз III е в добро състояние на духа и вчера е започнал лечение

Британският крал Чарлз III е в положително положение на духа и през вчерашния ден е почнал лекуване, а в Лондон дойде и по-малкият му наследник принц Хари. Вчера от Бъкингамския замък излязоха със известие, че 75-годишният крал има онкологично заболяване, без да оповестяват детайлности.

Чарлз 3-ти е най-възрастният все още на възкачването си на престола английски монарх. Става престолонаследник, когато е едвам на 3 години. Прекарва съвсем целия си живот в очакване да наследи трона от майка си Елизабет II - и това се случи през септември 2022-ра.

Тежката диагноза го застига едвам година и половина, откакто стана крал. До момента Чарлз е направил няколко задгранични публични визити - първата от тях в Германия. Той, обаче, неколкократно беше нападнат от антимонархисти, в това число и с яйца.

Кралят е патрон на една от най-големите фондации в поддръжка на онкоболните в Обединеното кралство. Той е прочут със своята отдаденост на работата си с над 400 благотворителни организации. Само преди дни кралица Камила откри център за поддръжка на онкоболни. Тогава на въпрос " Как е кралят ", тя отговори - " Прави всичко по силите си ".

Чарлз III е първият настоящ английски монарх, който обществено разкрива своята диагноза и то неотложно, откакто я е научил.

Принц Хари кацна в Лондон - единствено ден откакто татко му беше диагностициран с рак. Съпругата на Хари - Меган, и двете им деца останаха в Лос Анджелис. Британски медии оповестиха, че принцът е посетил лондонския дом на Чарлз III и кралица Камила. А в това време двамата бяха снимани да напущат " Кларънс хаус ". След това те отлетяха от Бъкингамския замък с хеликоптер, отправяйки се към Сандригам.

" Това е първият знак за доближаване, може би, сред Хари и Краля след общественото утежняване на връзките им поради документалния филм и телевизионните изявленията на Хари, рецензиите му към кралското семейство. Като във всяко семейство здравето на бащата надвива над различията ", сподели Майкъл Холдън, кралски сътрудник на Ройтерс.



Край Бъкингамския замък лондончани от сърце пожелават бързо излекуване на краля си.

" Много сме загрижени. Но сме оптимисти и му желаем всичко най-хубаво и шанс ", показа Андрю Кингстън, гражданин на Лондон.

Британският министър председател Риши Сунак заяви, че заболяването е открита задоволително рано и може да бъде лекувана.

" Добре е, че го откриха на ранен стадий. И в случай че има нещо положително във всичко това е хората да осъзнаят, че би трябвало да се изследват ", изясни Лий Пенроуз, гражданин на Лондон.

Диагнозата на краля беше оповестена с сбито известие на Бъкингамския замък, че Чарлз III има рак, само че е оптимист за своето възобновяване и сервира извиненията си, че няма да може да извърши част от поетите си задължения. Така беше загърбена дългогодишната традиция здравословното положение на кралските особи да остава зад вратите на двореца.

Когато преди седмици Чарлз III заяви, че ще се оперира поради проблеми с простатата, от двореца обясниха желанието му да показа обществено за положението си с това, че по този начин би привлякъл вниманието на обществото върху заболяване, от което страдат мнозина британци.

Според кралския биограф Матю Денисън, от Бъкингамския замък са подходили умно с решението да оповестят диагнозата на Чарлз III, тъй като по този начин са избегнали риска от разпространяване на клюки.

" Той не е първият член на кралското семейство, който има рак, само че е първият монарх във Англия, който обществено оповестява, че е болен до момента в който е на трона. Чичо му Едуард Осми умря от рак, само че години откакто абдикира. Истината е, че за британците монархията продължава да носи чувство за непоклатимост и когато се появи вест като тази, предстоящо обществото изпитва мощна паника. Мисля, че решението на Краля да приказва намерено за болестта си, ще му донесе единствено позитиви ", съобщи кралският биограф Матю Денисън.

Бащата на Елизабет Втора - Джордж Шести умира от рак на белите дробове, само че за положението му се оповестява едвам след гибелта му. От Бъкингамския замък прецизираха, че Чарлз III ще продължи да извършва главните си конституционни отговорности, само че без обществени изяви. Но не закъсняха и спекулациите за бъдещето на монархията. Според скорошно допитване, 45% от британците харесват концепцията за монархия, само че престолонаследникът принц Уилям, брачната половинка му Катрин и трите им деца са доста по-популярни от краля.

" Малко евентуално е принц Уилям да стартира да извършва функционалностите на крал Чарлз. Ако обстановката се промени и здравето на краля се утежни, ще забележим какви дейности ще подхващат от Бъкингам. Както знаем, Елизабет Втора остана на трона до сетния си момент, а Чарлз я заместваше доста рядко. За разлика от други кралски фамилии, английското не харесва концепцията за регентство - ръководят до момента в който са живи ", разяснява журналистът от списание " Пийпъл " Стефани Петит.

Здравословни проблеми белязаха началото на годината за членовете на кралското семейство - брачната половинка на принц Уилям - Катрин беше оперирана и остана в болница за две седмици, а някогашната брачна половинка на принц Андрю - Сара Фъргюсън заяви, че има рак на кожата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР