Британският крал Чарлз III днес присъства на ежегодната служба за

...
Британският крал Чарлз III днес присъства на ежегодната служба за
Коментари Харесай

Британският крал Чарлз III присъства на традиционната Великденска служба в Уиндзор

Британският крал Чарлз III през днешния ден участва на годишната работа за Великден в Уиндзор, като това бе първата му поява на обществено кралско събитие, откогато през февруари беше обявено, че е диагностициран с рак, съобщи.  

Britain`s King Charles III attended Easter service in Windsor this morning

This was the King`s first public appearance since he was diagnosed with cancer in February.
— NEXTA (@nexta_tv)

Седемдесет и пет годишният Чарлз и брачната половинка му – кралица Камила, дойдоха с автомобил пред параклиса " Сейнт Джордж " в замъка Уиндзор, където е заровена кралица Елизабет Втора.

Чарлз беше отсрочил всичките си обществени изяви, откогато Бъкингамският замък заяви, че той ще се подложи на лекуване от рак, открит през януари при проучвания по отношение на корекционна процедура на увеличената му елементарна. Допълнителна информация за диагнозата на английския монарх не бе оповестена.

Синът на Чарлз – принц Уилям, не участва на днешната работа. По-рано този месец брачната половинка му Кейт сподели, че след коремна интервенция през януари ѝ е бил открит рак и че ще се подложи на превантивна химиотерапия.

Чарлз продължава да извършва по-голямата част от непубличните си държавни отговорности, като да вземем за пример посрещане на задгранични публични лица и постоянни срещи с премиера Риши Сунак.

Кралят не участва на службата на Велики четвъртък, само че направи аудиообръщение, в което изрази съжалението си, че е отсъствал, и пожела на обществеността благополучен Великден.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР