Британският композитор и импресарио Андрю Лойд Уебър ще постави новия

...
Британският композитор и импресарио Андрю Лойд Уебър ще постави новия
Коментари Харесай

Андрю Лойд Уебър поставя мюзикъл по Пепеляшка на Бродуей

Британският композитор и импресарио Андрю Лойд Уебър ще сложи новия си мюзикъл " Пепеляшка " на Бродуей, оповестява Българска телеграфна агенция.

Той заяви, че модифицирана версия на спектакъла ще дебютира на сцената на спектакъл " Импириъл " в Ню Йорк през февруари 2023 година с нови песни, нова актриса в основната жена и ново заглавие.

В " Лоша Пепеляшка ", заимствайки заглавието от основна ария в шоуто, основната роля е поверена на Линеди Дженао. Тя е взела участие в " Скъпи Евън Хансен " и " On Your Feet!''. На лондонска сцена Кари Хоуп Флечър беше в основната героиня.

Андрю Лойд Уебър се надява, че мюзикълът ще има по-голям шанс на Бродуей в сравнение с Уест енд, където " Пепеляшка " се игра по-малко от година и претърпя тежки загуби поради COVID-19.

На конференция пред театъра композиторът означи, че формалното начало на мюзикъла ще бъде на 23 март, ден след 75-ия му рожден ден. Тогава ще бъдат оповестени и рецензиите. " Ще бъде наслаждение да видя какъв подарък ще получа за рождения ден ", сподели Андрю Лойд Уебър.

Шоуто съдържа напълно нова негова музика. Режисьор на " Лоша Пепеляшка " е Лорънс Конър.

" Фантомът на операта " слиза от сцената на Бродуей през 2023 година Той се играе непрестанно от 1988 година На 18 февруари обаче мюзикълът ще си вземе довиждане със феновете, ден след предпремиера на " Лоша Пепеляшка ".

Спектакъл на английския композитор и импресарио всяка театрална вечер се играе на Бродуей от септември 1979 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР