Британският колоездач Том Пидкок спечели Strade Bianche, италианската класика, която

...
Британският колоездач Том Пидкок спечели Strade Bianche, италианската класика, която
Коментари Харесай

Том Пидкок триумфира в Strade Bianche след фамозна атака

Британският колоездач Том Пидкок завоюва Strade Bianche, италианската класика, която през последните години нашумя съществено поради компликацията си. 

Състезанието в района Тоскана е известно с по този начин наречените " бели пътища ", които са обсипани с трошляк. През последните години най-големите имена в колоезденето победиха в еднодневната конкуренция. През миналата година това направи двукратният първенец в Тур дьо Франс - Тадей Погачар, а година по-рано пък Матийо ван дер Пул размаза конкуренцията.

Тази година надпреварата още веднъж бе извънредно забавно, само че и белязано от няколко съществени рухвания. Погачар не взе участие, с цел да пази купата си, само че конкуренцията бе огромна. Том Пидкок се откъсна от групата 45 километра преди края на конкуренцията и за малко се причисли към откъсналата се група. 

Отзад и Матий ван дер Пул опита да нападна и то не един път, само че по този начин и не съумя да стигне групата водена от британеца Пидкок. Колоездачът на Инеос скоро остави и челната група и продължи самичък към успеха. Другите се опитваха да го настигнат, само че 23-годишният Пидкок се оказа неосъществим. Зад него на малко над 20 секунди дойде друга група, от която Валентен Мадоа приключи на втора позиция в извънредно сложната класика, която доста експерти и треньори дефинират за шестия паметник в колоезденето. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР