Британският кабинет е отхвърлил предложенията на Европейския съюз за съвместно

...
Британският кабинет е отхвърлил предложенията на Европейския съюз за съвместно
Коментари Харесай

Великобритания няма да участва в съвместно разпространение на ваксина за COVID-19

Британският кабинет е отхвърлил предложенията на Европейския съюз за взаимно разпространяване на ваксина за, откакто такава бъде създадена, поради " скъпия и муден " развой , написа вестник London Evening Standard, като се базира на източници в държавното управление.
Европейски Съюз възнамерява да похарчи към 2 милиарда евро за предварителното закупуване на ваксини, които се създават от страните членки, заяви Агенция " Фокус ".
От седмици Англия води договаряния за присъединението към схемата, която цели да подкрепи договарянията с фармацевтичните компании за имунизациите.
Министърът на бизнеса на Обединеното кралство Алок Шарма обаче се е отдръпнал от договарянията с Европейски Съюз, откакто не е получил " задоволително гаранции ", че Англия ще получи задоволително ваксини в точния момент.
Решението Англия да не взе участие в схемата евентуално ще провокира рецензии измежду опозицията, само че държавните източници настояват, че присъединението към нея може да забави разпространяването на ефикасна ваксина за COVID-19 в Обединеното кралство с шест месеца, до момента в който траят договарянията.
Освен това съгласно източниците страните, които вземат участие в схемата, ще подлежат на така наречен " таван на размера " на имунизациите. С други думи - всяка страна ще може да получи единствено избран брой ваксини. Тъй като Англия към този момент не е част от Европейски Съюз обаче, тя няма да има думата в договарянията за този брой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР