Британският журналист Мартин Башир се извини за използваните подвеждащи методи,

...
Британският журналист Мартин Башир се извини за използваните подвеждащи методи,
Коментари Харесай

Извинение за принцеса Даяна 26 години по-късно ВИДЕО

Британският публицист Мартин Башир се извини за употребяваните подвеждащи способи, с които убеждава принцеса Даяна да му даде избухливото изявление, излъчено от Би Би Си през 1995 година, оповестиха Агенция Франс Прес и Ройтерс.

" Беше неуместно да го върша и скърбя доста за това ", съобщи Мартин Башир.

Мартин Башир посочил на Чарлз Спенсър, брат на Даяна, извлечения от сметки, които се оказали подправени. Тези документи трябвало да потвърдят, че на двама души било платено, с цел да наблюдават принцесата. А точно тези извлечения подтикнали Чарлз Спенсър да показа журналиста на сестра си.

Башир обаче добави, че съгласно него не извлеченията са били определящи за персоналния избор на принцеса Даяна да отговори на въпросите му.

В средата на май Би Би Си заяви, че Мартин Башир, който от 2016 година отразява религиозните тематики, напуща по здравословни аргументи.

В изявлението лейди Даяна съобщи, че в нейния брак попадат " трима души ", намеквайки за връзката на принц Чарлз с Камила Паркър-Боулс. Самата тя също призна, че поддържа любовна връзка.

Би Би Си разгласи през ноември предходната година, че ще направи без значение следствие по случая, което беше поверено на някогашния член на Върховния съд Джон Дайсън и бе приветствано от сина на принцесата принц Уилям.

" Г-н Башир е работил несвоевременно, съществено нарушавайки управлението по продуцентска нравственос от 1993 година - гласи отчетът му.

Съдия Дайсън прибавя, че Би Би Си също е отстъпила от " високите стандарти за почтеност и бистрота " в реакцията си към изказванията за непристойност.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР