Британският изследовател на градовете Дийн Слейдър е открил къща, която

...
Британският изследовател на градовете Дийн Слейдър е открил къща, която
Коментари Харесай

Зловещи СНИМКИ: Къща е пуста повече от 70 години, но нещата вътре са непокътнати

Британският откривател на градовете Дийн Слейдър е разкрил къща, която не е населявана от 50-те години на предишния век, оповестява "Дейли Стар ". Тази самобитна „ капсула на времето “ наподобява много злокобно. Сякаш всички наематели на къщата са я напуснали в един миг, оставяйки всичките си движимости и даже непрочетени вестници.

За изненада на Дийн къщата е доста добре непокътната. Преминаващ в близост човек несъмнено би си помислил, че някой живее в нея. И единствено в случай че влезе вътре - от старите интериорни предмети и пълен пласт прахуляк излиза наяве: тази постройка от дълго време е празна. Влиянието на времето може да се наблюдава и върху тапетите, кото тук-там се е отлепили съвсем до пода.

В една от стаите Дийн е снимал злокобна комбинация: грациозно клатещо се детско конче стои единствено в средата на стаята. Съдейки по други признаци, преди хората да изоставен къщата, това е било детската стая.



"Обиколил съм цяла Англия с фотоапарата си. Обичам да проучвам изоставени здания. Това беше една от най-вълнуващите. Като капсула на времето! ", споделя Слейдър.



Може елементарно да се разбере по кое време къщата е била последно реновирана и датите във вестниците не са единственото нещо, по което да разберете. Всички мебели в постройката са типични за английската следвоенна мода. Например килими с флорален модел във формата на рози и пердета от пода до тавана.



Дийн е провел цяло проучване на дома. По документи, постройката в покрайнините на Флийтууд, Англия, е издигната през 1880-те. Архитект е бил Томас Торнтън. Според разказите на локалните поданици къщата е останала празна поради враждата сред двама братя, които не са могли да се понасят. След гибелта на майка им Мери Коуел и на двамата им било неразрешено да имат този парцел.

Превод и редакция: БЛИЦ



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР