Британският хранителен гигант Waitrose се кани да премахне сроковете на

...
Британският хранителен гигант Waitrose се кани да премахне сроковете на
Коментари Харесай

Настъпва ли парадът на средновековното варварство

Британският хранителен колос Waitrose се кани да отстрани периодите на валидност за стотици артикули, с цел да понижи отпадъците и да научи купувачитесами да дефинират по кое време храната към момента е годна за консумация, оповестява Bloomberg.

По-специално надписите " годно до " ще престанат да се слагат върху пресните зеленчуци и плодове. " Домакинствата в Обединеното Кралство изхвърлят 4,5 милиона тона хранителни артикули всяка година, което значи, че цялата сила и запаси, употребявани в производството на храни, се губят ", изясни педставител на John Lewis Partnership Мария Ромпани.

Подобни ограничения е подхванала и друга хранителна верига - Morrisons. Ръководството на веригата от супермаркети е решило да даде на клиентите си правото сами да вземат решение дали млякото им е годно за пиянство. Те оферират на клиентите да миришат наличието на бутилката и да обръщат внимание на миризмата: в случай че млякото мирише на кисело, пресечено е или в него са се образуват бучки, това значи, че продуктът се е развалил.

Представителите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР