Британският флот от безпилотни самолети Watchkeeper не може да работи

...
Британският флот от безпилотни самолети Watchkeeper не може да работи
Коментари Харесай

The Times: Британските дронове са абсолютна катастрофа

Британският флот от безпилотни самолети Watchkeeper не може да работи при неприятни метеорологични условия. Въпреки че един подобен дрон коства към 5 млн. паунда, нито един от тях не се употребява в интервенции.

За това написа The Times. Отбелязва се, че шпионските безпилотни летателни апарати са били по този начин модифицирани, че са станали прекомерно тежки. Това е трансформирало цялостната стратегия в " безспорна злополука ". Един чиновник съобщи, че осем от тези безпилотни самолети, струващи 40 млн. паунда, са били отписани.

Watchkeeper е основан въз основата на израелския дрон Hermes 450. Той изигра основна роля в антитерористичните интервенции на Ерусалим в Близкия изток.

Бившият майор от английската войска Крис Линкълн Джоунс следи Хермес 450 в деяние преди доста години, откакто е помолен да проучва успеваемостта му и да го " копира " за английското министерство на защитата. Той дефинира Hermes 450 като " най-хубавия дрон в света ". По думите му дронът е кадърен да следи задачите си на земята в продължение на 17 часа. На височина от 18 000 фута (над 5000 км ) той е мъчно чуваем и съвсем невероятно да бъде забелязан.

Британската версия обаче е по-малко сполучлива. Няколко безпилотни летателни апарата се разрушиха. Това частично се дължи на обстоятелството, че те са били натоварени с спомагателни функционалности.

" Дронът може да работи при избрани метеорологични условия. Разследване на публичните поръчки в региона на защитата, извършено от Комисията по защита към Камарата на общините, разкри, че планът, който влезе в употреба с години забавяне, е бил " претрупан " с 265 потребителски условия и 1910 спомагателни систематични условия ", написа изданието. "

Депутатът от Консервативната партия, член на комисията и някогашен министър на въоръжените сили Марк Франсоа съобщи, че тази история " въплъщава всичко, което не е наред с публичните поръчки на МО ". Според него планът е " същинска злополука, която закъсня с доста години и на процедура към този момент е остаряла ".

Не е известно нито един от безпилотните летателни апарати да е оперативно разпрострат, макар че взе участие в учения.

В обявата се отбелязва, че Министерството на защитата на Обединеното кралство е почнало да трансформира системата си за публични поръчки. Сега министрите желаят да се съсредоточат повече върху по-евтини и по-малко комплицирани артикули.

Watchkeeper е високотехнологичен дрон, който е навъртял повече от 4000 часа, предоставяйки жизненоважна информация на бойците на земята. Той е бил сполучливо разпрострат по целия свят, в това число в Афганистан, където е играл решаваща роля за отбраната на английските войски ", добави представителят на Министерството на защитата.

Thales Watchkeeper WK450 е безпилотен аероплан за разузнаване, наблюдаване, разкриване на цели и разузнаване, употребен от английската войска. Отбелязва се, че той може да се употребява при всевъзможни метеорологични условия.

Тези безпилотни летателни апарати се създават взаимно от дружество сред Elbit и Thales UK. Безпилотните летателни апарати са основани на плана Hermes 450 на Elbit. Watchkeeper е дълъг 6,5 метра и има обсег на крилете 10,9 метра. Той може да работи на височина 16 000 фута (4 900 м).

Първият полет на този безпилотен аероплан се състоя на 14 април 2010 година По време на създаването на Watchkeeper някои от устройствата се повреждат. Два дрона се разрушиха по време на тествания над залива Кардиган през февруари и март 2017 година, а през 2018 година броят на изгубените безпилотни летателни апарати набъбна на 5. От 2014 година насам са се провалили общо 8 такива безпилотни летателни апарата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР