Британският финансов министър Риши Сунак заяви, че няма да има

...
Британският финансов министър Риши Сунак заяви, че няма да има
Коментари Харесай

Британският финансов министър представя нов разходен план

Британският финансов министър Риши Сунак съобщи, че няма да има връщане към строгите икономии в проекта за разноски, който той ще разгласи през днешния ден, въпреки коронавирусната рецесия да тласка дълга на страната му в допълнение над 2 трилиона лири (2,7 трилиона долара), осведоми Ройтерс.

Финансовият министър ще показа бюджетния разходен проект пред Камарана на общините.

Очаква се Сунак да разгласи " много доста ", както той го дефинира авансово, нарастване на финансирането за публични услуги.

" Няма да видите строги икономии ", сподели той в неделя пред Скай нюз, уточнявайки, че негов приоритет в едногодишния разходен проект е битката с двете рецесии - здравната и икономическата.

Над 3 милиарда лири ще бъдат заделени като спомагателна помощ за опазването на здравето.

Министърът евентуално ще се ангажира с по-големи разноски за служителите на реда, медицинските сестри и учебните заведения, съгласно информация на финансовото ведомство.

По думите на Сунак прогнозите, които ще бъдат оповестени през днешния ден, ще покажат " големия напън " върху стопанската система и в този момент не е времето за орязване на разноските или повдигане на налозите.

Независимо че лихвите по държавния дълг остават съвсем рекордно ниски, Сунак се чака да разгласи заледяване на заплатите в държавния бранш, с цел да компенсира част от разноските.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР