Британският финансов министър Риши Сунак представи нов пакет от спешни

...
Британският финансов министър Риши Сунак представи нов пакет от спешни
Коментари Харесай

Великобритания с нов кризисен план за подпомагане на работниците

Британският финансов министър Риши Сунак показа нов пакет от незабавни ограничения за ограничение на безработицата, който да замести изтичащата през последващи месец скица за подкрепяне на чиновниците в неплатен отпуск, съобщи Си Ен Би Си.

Новата стратегия планува даване на спомагателни средства, благодарение на които, хората, работещи на кратко работно време поради по-ниското търсене, да получат цялостното си възнаграждение. Програмата ще стартира през ноември и ще продължи шест месеца.

Служителите би трябвало да покриват най-малко една трета от естественото си работно време, с цел да може остатъка от заплащането им да се поеме от страната. Схемата ще бъде ориентирана най-вече към дребния и междинния бизнес в страната, само че по-големите компании също ще могат да аплайват по програмата в случай че са регистрирани огромен спад на оборота по време на рецесията.

 „ Не мога да спася всеки бизнес и да запазя всяко работно място, само че това което можем и би трябвало да направи, е да се оправим с действителните проблеми, пред които са изправени чиновниците и бизнеса сега “, съобщи Сунак пред Камарата на общините.

Досегашната скица за опазване на работните места покриваше 80% от заплатите на чиновниците, принудени да излязат в неплатен отпуск поради пандемията. През юли Сунак разгласи, че тази стратегия ще бъде анулирана след последователното унищожаване на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид.

По-рано тази седмица английският министър председател Борис Джонсън разгласи вечерен час за всички кръчми, питейни заведения, заведения за хранене и други заведения в страната. Те би трябвало да затворят порти преди 22 часа вечерта. Великобритнаия регистрира 6178 нови случая на COVID-19 през последното денонощие, като общият брой на заразните с вируса доближи 412 хиляди

Mиналата седмица Английската централна банка даде индикации, че е подготвена да обмисли въвеждането на негативни лихви за първи път в своята история поради несигурната икономическа конюнктура.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР