Британският финансист Лорд Джейкъб Ротшилд, виден член на банковата империя

...
Британският финансист Лорд Джейкъб Ротшилд, виден член на банковата империя
Коментари Харесай

Почина мултимилиардерът Джейкъб Ротшилд

Британският финансист Лорд Джейкъб Ротшилд, изтъкнат член на банковата империя " Ротшилд " и човеколюбец, умря на 87-годишна възраст, заяви фамилията му, предава БГНЕС.

" Нашият татко Джейкъб беше удивително наличие в живота на доста хора, извънредно сполучлив финансист, бранител на изкуството и културата ", се споделя в изказване на фамилията.



В него се отбелязва, че той също по този начин е бил " предан държавен чиновник, буен покровител на благотворителни дела в Израел и еврейската просвета, разпален природозащитник и доста обичан другар, татко и дядо ".

В изказването не се показва по кое време и при какви условия е умрял.

Ротшилд е роден през 1936 година в Бъркшир, западно от Лондон, като максимален наследник на Виктор Ротшилд, английски академик, шпионин и петролен управител, съветвал както консервативните, по този начин и лейбъристките държавни управления.

Джейкъб Ротшилд, член на горната камара на лордовете в английския парламент сред 1991 и 1999 година, стартира кариерата си в фамилната банка NM Rothschild & Sons.



Той напуща, с цел да стане съосновател на J. Rothschild Assurance Group, в този момент St James's Place, която се трансформира в един от най-големите мениджъри на фондове и благосъстояния в Европа, контролирайки активи на стойност над 155 милиарда паунда.

Той употребява положението си, с цел да финансира близки до сърцето му въпроси, в това число еврейски дела, обучение и изкуство.

Бил е ръководител на попечителите на Националната изложба, а любовта му към изкуството се простирала до това да седи за портрети на художниците Лусиан Фройд и Дейвид Хокни.

Той е женен за брачната половинка си Серена, която умира през 2019 година, и има четири деца - Хана, Бет, Емили и Нат.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР