Британският фармацевтичен гигант GlaxoSmithKline обяви в понеделник, че ще придобие

...
Британският фармацевтичен гигант GlaxoSmithKline обяви в понеделник, че ще придобие
Коментари Харесай

Фармацевтичният гигант GSK купува дял в германски производител на ваксини срещу COVID-19

Британският фармацевтичен колос GlaxoSmithKline разгласи в понеделник, че ще придобие дял в немския производител на ваксини CureVac - следващата стъпка от страна на водач в индустрият в подсигуряването на бизнеса си в изискванията на пандемията.

Според изискванията на подписаната договорка, GSK ще получи дял от близо 10% в сдружението против инвестиция от 130 милиона паунда, написа MarketWatch.

През предишния месец немското държавно управление закупи дял в CureVac на стойност от 300 милиона евро, откакто Берлин излезе с обвинявания против Вашингтон поради опити да " откраднат " създадена в страната ваксина против ковид.

Междувременно английските управляващи са постигнали съглашение за закупуването на 90 милиона дози от имунизациите, разработвани от фармацевтичните компании Pfizer, BioNTech и Valneva.

Правителството в страната показва, че е избрало да организира проби с трите разнообразни препарата, създадени от фирмите, като ще търси 500 хиляди доброволци за задачата.

Pfizer и BioNTech възнамеряват да доставя 30 милиона дози от своите препарати през тази и идната година, излиза наяве от формалните известия на фирмите, представени от Bloomberg. Междувременно те възнамеряват да произведат 100 милиона дози от имунизациите си до края на годината.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР