Британският експерт по киберсигурност и служител на ESET Джейк Мур

...
Британският експерт по киберсигурност и служител на ESET Джейк Мур
Коментари Харесай

Намериха способ за блокиране на всеки акаунт в WhatsApp — за това ще помогне техническата поддръжка на месинджъра

Британският специалист по киберсигурност и чиновник на ESET Джейк Мур (Jake Moore) описа за прийом, допускащ блокиране на всеки акаунт в WhatsApp — просто се свържете с техническата поддръжка със съответната поръчка и посочете телефонния номер на евентуалната жертва. Към момента на писане на публикацията, уязвимостта на услугата към този момент може да е закрита.

Джейк Мур в детайли разказва схемата за блокиране на Twitter акаунт — той е разкрил накърнимост в механизма за администриране на услугата в раздела за помощ на платформата. В случай на загуба или кражба на телефона, службата за техническа поддръжка предлага да изпратите имейл на своя адрес с искане за блокиране на акаунта в WhatsApp и да посочите в описанието на писмото телефонния номер, към който е обвързван акаунтът. Експертът изиска да блокира акаунта на тестовия телефон и техническата поддръжка на месинджъра извърши настояването му, без да прави спомагателни инспекции на самоличността. Освен това, той е изпратил запитването от имейл адрес, който няма нищо общо с него.

От една страна, това съставлява известна опасност за добросъвестните консуматори на месинджъра. От друга страна, това е опция да се застраховате, в случай че телефонът ви бъде откраднат от извършители или съперници. Струва си да се означи, че техническата поддръжка на WhatsApp единствено блокира акаунта, а не го изтрива изцяло. В рамките на 30 дни от този миг ще можете да изпращате известия до притежателя и в случай че той възвърне акаунта преди приключването на този интервал, профилът ще продължи да работи — в противоположен случай ще бъде заличен вечно.

Впоследствие, Джейк Мур е направил друга обява, в която споделя, че уязвимостта наподобява е затворена. В отговор на друго искане за блокиране на акаунт, техническата поддръжка на WhatsApp е удостоверила приемането на настояването и е дала обещание да отговори допустимо най-скоро. Или след разкриването на информация за уязвимостта, администрацията на месинджъра е била наводнена с претенции за заличаване на потребителски профили, с което са решили да трансформират механизма за блокиране на сметки.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР