Британският депутат Дейвид Еймс, който бе наръган днес по време

...
Британският депутат Дейвид Еймс, който бе наръган днес по време
Коментари Харесай

Британски депутат почина, след като бе намушкан на предизборна среща

Британският народен представител Дейвид Еймс, който бе наръган през днешния ден по време на среща с гласоподаватели в своя изборен регион, е умрял, съобщи Франс прес, като се базира на английски медии.

Местната полиция не разгласи името на жертвата, а заяви за мъж, умрял от раните си на място, макар опитите на службите за незабавна помощ да го спасят.

Двадесет и пет годишен мъж, обвинен за убийството, бе задържан бързо след идването на служителите на реда, открит е и нож, сподели полицията.

 Снимка: AP/БТА

Британският народен представител от Консервативната партия на премиера Борис Джонсън е е представител от Западен Саутенд в Есекс, Източна Англия. Той е бил наръган няколко пъти от мъж, който влезнал в методистката черква, където той провеждал среща с гласоподаватели от изборния си регион. Нападението е осъществено на обяд през днешния ден.

 Снимка: AP/БТА

" Той беше намушкан няколко пъти ", сподели Джон Ламб, локален консултант, участвал по време на случая.

Кадри от хеликоптер на телевизия Sky News демонстрираха въоръжена полиция пред църквата, както и редица коли за спешна помощ. Църквата отхвърли коментар.

" Ужасяващи и надълбоко шокиращи вести. Мислим за Дейвид, неговото семейство и неговия личен състав ", разяснява водачът на опозиционната Лейбъристка партия Кийр Стармър.



Сър Дейвид Еймс бе на 69 години и народен представител от 1983 година. Женен с пет деца.

Еймс беше определен за първи път в Народното събрание да съставлява Басилдон през 1983 година, а по-късно се кандидатира за избори в Сауденд Уест през 1997 година На уеб страницата му се споделя, че той е провеждал срещи с локални гласоподаватели в първия и третия петък на месеца. В него са изброени главните му ползи като " въпроси, свързани с хуманното отношение към животните и в поддръжка на живота ".

 Британският народен представител Дейвид Еймс
Британският народен представител Дейвид Еймс
Снимка: AP/БТА

Насилието против английски политици е необичайност, само че през юни 2016 година депутатката от Лейбъристката партия Джо Кокс беше наръгана и убита в изборния си регион в северната част на Англия, означи Асошиейтед прес.

" Атакуването на наши определени представители е офанзива против самата народна власт ", написа брачният партньор на Кокс - Брендън, в " Туитър ", като добави: " Няма опрощение, няма опрощение. Това е толкоз долно. "

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР