Британският държавен регулатор на пазара на газ и електроенергия Офджем

...
Британският държавен регулатор на пазара на газ и електроенергия Офджем
Коментари Харесай

На Острова! Британският енергиен регулатор ще преразглежда тавана на цените всяко тримесечие

Британският държавен регулатор на пазара на газ и електрическа енергия " Офджем " (Ofgem) разгласи, че ще преразглежда наложената горната граница върху цените на силата в страната на всяко тримесечие вместо два пъти годишно, за да понижи риска от финансови усложнения пред доставчиците и по-високи разноски за потребителите. Това оповестиха международните организации, базирайки се на изказване на регулатора.

Смята се, че неустойчивостта на пазарите на електрическа енергия и газ на едро ще продължи по-дълго от предстоящото, с доста по-високи цени на газа и електричеството от регистрираните до момента.

" Днешната смяна ще способства до известна степен за обезпечаване на нужната непоклатимост на енергийния пазар, намалявайки риска от по-нататъшни широкомащабни банкрути на снабдители, които предизвикват обилни разстройства и покачват разноските за потребителите ", осведомят от " Офджем ", като прибавят, че не е в полза на никого доставчиците да изоставен пазара.

Таванът върху цените на газа и електрическата енергия, който е в действие от януари 2019 година, отразява разноските за доставка на сила. Той дефинира максимума, с който доставчиците могат да таксуват потребителите за единица сила, и лимитира равнището на облаги за снабдител на сила до 1,9 на 100 от приходите му.

Ограниченията за цените ще се актуализират по-често, тъй че цената, начислена на потребителите, да отразяват по-добре настоящите разноски за газ и електрическа енергия. Това би разрешило на доставчиците да ръководят по-добре рисковете, съгласно английския регулатор.

От предходната година до момента към 30 снабдители, най-вече дребни и междинни компании, са изпаднали в несъстоятелност, напомня Ройтерс.

" Офджем " предизвести също, че клиентите на енергийните снабдители са изправени пред провокации предвид на идващата зима.

В резултат на възходящите цени на едро горната граница на цените ще би трябвало да се усили, а регулатора ще разгласява новата граница в края на август.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР