Британският боксьор Крис Юбенк-младши (26-2, 20 КО) би обмислил завръщане

...
Британският боксьор Крис Юбенк-младши (26-2, 20 КО) би обмислил завръщане
Коментари Харесай

Крис Юбенк-младши би обмислил завръщане в средна категория

Британският боксьор Крис Юбенк-младши (26-2, 20 КО) би обмислил завръщане в междинна категория, в случай че му бъде препоръчана вярната среща.

Миналата година Юбенк мина в супер междинна категория и завоюва купата на Международната боксова организация (IBO). След това той влезе в шампионата на Световните боксови суперсерии (WBSS) още веднъж в супер междинна категория.

В първия кръг на шампионата той нокаутира Авни Йълдаръм в третия рунд на дуела им през октомври предходната година, с цел да пробие своя път към полуфиналите. За жал на Юбенк, там той беше изваден от шампионата след загуба със съдийско решение от първенеца на Световната боксова асоциация (WBA) Джордж Гроувс.

В момента има две варианти пред Юбенк, които биха могли да го задържат в супер междинна категория. Едната е първенецът на IBF Кейлъб Труакс, а другата е индивидът, който той победи - Джейм Дигейл.

В противоположен случай Юбенк-младши би се върнал в междинна категория, където най-вероятно ще му предложат борба за някоя от купите в дивизията.

"Ще поема по този път, който би ме отвел до някоя от купите. Човекът, който Джордж победи - Джейм Дигейл - той е там и е свободен. Това е един от евентуалните мачове за мен, само че и в междинна категория има много забавни дуели, които бих желал да направя ", съобщи Крис Юбенк.

"Освен това в междинна категория бих се чувствал по-добре. В супер-средна категория се биете с хора, които са по-тежки от вас с няколко кг, а това се усеща много с течение на времето. Чувстваш го в ударите и в клинчовете. Аз се изучавам от всяко едно събитие. Въпросите свързани с устойчивостта на брадичката ми получиха своите отговори. Аз съм войник и няма да спра да се удрям ", добави британецът.

Крис Юбенк изрази и своето мнение за миналата среща с Джордж Гроувс, която беше предшествана от доста закани от негова страна. Тъмнокожият британец въпреки всичко съобщи, че е почувствал, че е направил задоволително, с цел да завоюва срещата.

"Това е бокс и не постоянно вършиш нещата по своя метод. Беше страхотна битка и аз почувствах, че съм направил задоволително, с цел да печеля, само че Джордж имаше страховит проект за игра. Той ме хвана с няколко удара на места и допускам, че това е било задоволително, с цел да завоюва някои от рундовете ", приключи Крис Юбенк.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР