Британският авиопревозвач Бритиш еъруейз (British Airways) съобщи, че ще спре

...
Британският авиопревозвач Бритиш еъруейз (British Airways) съобщи, че ще спре
Коментари Харесай

Бритиш еъруейз спря всички полети до Израел

Британският авиопревозвач " Бритиш еъруейз " (British Airways) заяви, че ще спре всичките си полети до Тел Авив, откакто пренасочи полет от Лондон назад към Обединеното кралство поради опасения за сигурността в Израел, съобщи Ройтерс.

Израелските летищни управляващи обаче обявиха, че по това време, когато е трябвало полетът да доближи Тел Авив, не е имало опасност за сигурността.

" Безопасността постоянно е наш най-голям приоритет и ние взехме решение да върнем нашия полет до Тел Авив назад към лондонското летище " Хийтроу ", уточни представител на " Бритиш еъруейз ".

След изненадващата офанзива на палестинската въоръжена формация Хамас против Израел в събота доста интернационалните самолетни компании стопираха полетите от и до страната, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Говорител на израелските летищни управляващи сподели, че по това време към Тел Авив са били изстреляни ракети, само че не са били непосредствена опасност за полета или за летище " Бен Гурион ".

От компанията прецизират, че отклоняването на полета назад към Англия е било решение на водача и че други полети не са били пренасочвани.

Платформата за следене на полети " Флайтрадар " (Flightradar) сподели, че въпросният полет съвсем е достигнал до Тел Авив, преди да се върне назад.

" Бритиш еъруейз " през вчерашния ден заяви, че следи от близко обстановката в Израел и ще продължи да извършва някои полети.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР