Британският астронавт Тим Пийк сподели, че изпитва най-лошия махмурлук на

...
Британският астронавт Тим Пийк сподели, че изпитва най-лошия махмурлук на
Коментари Харесай

Може да преживееш „най-лошия махмурлук на света“ след шест месеца в космоса

Британският астронавт Тим Пийк показа, че изпитва „ най-лошия махмурлук на света “ след шест месеца в космоса. След като се върна на Земята, той се нуждае от три седмици интензивна рехабилитация.

„ Вълнуваш се, че си се върнал, само че не можеш изцяло да се насладиш на прекарването, тъй като, в случай че би трябвало да се сме почтени, се чувстваш много извънредно “, споделя астронавтът пред ITV News. “Може да се опише като единствено като нещо, което прилича най-лошия махмурлук, що се отнася до това, което се случва в главата ти. “

В идващите седмици на рехабилитация откривателите ще се пробват да схванат какви са аргументите за световъртежа, гаденето и общата изнемощялост, които Пийк усеща, откогато се е прибрал, както за какво му се вие свят всякога, когато завърти главата си.

Както неотдавна приземилият се астронавт Скот Кели удостоверява, преходът от Земята към космоса е много по-лесен, в сравнение с от космоса на Земята.

Мускулните болки и умората не са най-лошото. По-рано този месец той сподели пред сътрудниците си от NASA, че кожата му пари при всеки досег:

„ След като се върнах, загатнах какъв брой инфектиран и вдървен се усещам. Кожата ми не е докосвала нищо в продължение на 340 дни – като се изключи облеклото. Докоснех ли нещо, имах възприятието, че пламтя. Действително имах обрив и някакво обезцветяване на всички места, където съм имал контакт. След което имах признаци, сходни на грип, за няколко дни. "

Може би още по-странно е, че Кели е пораснал с 5 см – към 3 % – по време на рекордната си година в Космоса и ги е изгубил след връщането си на Земята.Както при Кели, мускулите и костите на Пийк са отслабнали доста, а размерът на сърцето му е намалял – резултат, който за благополучие е единствено краткотраен.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР