Британският антитръстов регулатор – Агенцията по конкуренцията и пазарите (Competition

...
Британският антитръстов регулатор – Агенцията по конкуренцията и пазарите (Competition
Коментари Харесай

Великобритания може да наложи десетгодишна забрана на сливането между Microsoft и Activision Blizzard

Британският антитръстов регулатор – Агенцията по конкуренцията и пазарите (Competition and Markets Authority) може да наложи възбрана на договорката сред Activision Blizzard и Microsoft за период от 10 години. Това се разкрива в оповестения от CMA отчет от 400 страници във връзка с договорката.

Както знаете, по-рано този месец CMA разгласи решението си против сливането сред двете компании. След публикуването на заключението на организацията, от Microsoft реагираха незабавно и оповестиха, че ще апелират, а след това и президентът на Microsoft Брад Смит даде остро изявление за Би Би Си по този мотив. Различни медии споделят информация от обемистия документ на CMA, като последните в това отношение са PlayStation Lifestyle. Изданието се е натъкнал на текст, в който организацията написа, че естествения период за такива блокирания е 10 години, в случай че не се появят детайлност, които изискват преразглеждане на решението.

Любопитен миг в тази ситуация с блокирането се явява не съответно Call of Duty и лишаването на притежателите на PlayStation конзоли от известната поредност, а клауд гейминг бизнеса. Според организацията, привличането на заглавията от каталога на Activision Blizzard ще сътвори от Microsoft монополист в бранша. Звучи в действителност необичайно решението на организацията, вземайки поради това, че облачният стрийминг на игри е извънредно нишов бранш. Microsoft имат собствен план, както Nvidia и още няколко компании, само че неуспехът на Гугъл в клауд гейминга със Stadia подсказват може би бъдещето му. Electronic Arts, Amazon, Verizon и T&T са единствено част от останалите компании, които не съумяха да осъществят упоритостите си тук. В същото време може да спекулираме, че изтъквайки клауд гейминга, като причина за блокирането, а не това, че притежателите на PlayStation може след някоя и друга година да не могат да играят CoD, WoW и Overwatch, за Microsoft ще е надалеч по-лесно да апелира и дори да завоюва.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР