Британският актьор Лесли Филип е починал мирно в съня си

...
Британският актьор Лесли Филип е починал мирно в съня си
Коментари Харесай

Отиде си Лесли Филипс: гласът на Разпределителната шапка от филмите за Хари Потър

Британският артист Лесли Филип е умрял спокойно в съня си на 98-годишна възраст.

Това заяви сътрудникът му Джонатан Лойд пред BBC във вторник.

Филипс има повече от 170 функции на огромен и дребен екран, влизал е в облици на служители на реда, военни чиновници, преподобни и съдии. Но за публиката през 50-те и 60-те години той беше синоним на нискобюджетните сериали Carry On и Doctor.

През 80-те години Лесли Филипс се дистанцира от функциите си на плейбой и поема поддържащи функции в " Извън Африка " (1985) на Сидни Полак и в " Империята на слънцето " (1987) на Стивън Спилбърг.

 Появява се дружно с Питър О’Тул в „ Крал Ралф ” (1991), след което получава единствената си номинация за BAFTA за ролята си на Иън, дълготраен другар на героя на О’Тул, във „ Венера ” (2006).

Актьорът играе още режисьорския дебют на Антъни Хопкинс, " Август " (1996), както и в " Чакала " с присъединяване на Брус Уилис (1997), " Спасяването на Грейс " (2000), " Лара Крофт: Tomb Raider " (2001) и " Наричайте ме Кубрик " (2005) с Джон Малкович.

 Повечето почитатели на Хари Потър може и да не знаят името му, само че незабавно биха разпознали гласа му като Разпределителната шапка на Хогуортс, която избира в кой дом на учебното заведение за магьосници да се причислят новите възпитаници.

Шапката се появи в първите две елементи на франчайза, " Хари Потър и Философският камък " (2001) и " Хари Потър и Стаята на тайните " (2002), както и в последната, " Хари Потър и Даровете на гибелта — Част 2 " (2011).
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР