Британският актьор Джон Бойега напусна бранда Jo Malone, на който

...
Британският актьор Джон Бойега напусна бранда Jo Malone, на който
Коментари Харесай

Актьор от Star Wars напусна обиден световен бранд

Британският артист Джон Бойега напусна марката " Jo Malone ", на който беше световен дипломат, откакто фрагменти с негово присъединяване бяха изрязани от промоционално видео за Китай.

В истинската версия на късометражния промоционален филм Бойега е сниман по какъв начин прекарва времето си със фамилията и приятелите си в родния си град Лондон. Във версия за китайския пазар ролята му е поета от китайския артист Лиу Хаоран. Други чернокожи участници в истинския филм също са отстранени от версията за азиатската страна, осведоми life.dir.bg.



Бойега (28 г.), прочут с ролята си на Фин в " Междузвездни войни ", сподели, че решението да бъде сменен от китайски артист е взето, без да бъде известен и без негово единодушие, а това е неправилно.

" Филмът бе отдаден на персоналната ми история, показваше родния ми град, приятелите и фамилията ми ", написа артистът в Twitter. " Докато доста марки разбираемо употребяват голям брой световни и локални посланици, не мога да оправдая унизителното търгуване с нечия просвета по този метод ".

Брандът " Jo Malone ", който е благосъстоятелност на основана в Ню Йорк " Estée Lauder ", се извини в събота, че е обработила основаната и режисирана от Бойега реклама и го е заменила с китайския артист и дефинира това като " неточност ".

" Въпреки, че реагирахме неотложно и спряхме локалната версия на акцията, признаваме, че това, което сторихме, беше мъчително и обидно ", се показва в изказване на компанията, предоставено особено на " Hollywood Reporter ".

Компанията одобри решението на Бойега да напусне позицията на първи световен дипломат на марката.

" Джон Бойега е извънреден гений, актьор и човек и сме горди, че той бе част от фамилията на Джо Малоун Лондон. Уважаваме решението на Джон и му пожелаваме всичко най-хубаво ", написа Джо Малоун в Twitter.

Не за пръв път Бойега е " редактиран " за китайския пазар. През 2015 година " Disney " промени дизайна на плаката за " Междузвездни войни: Силата се пробужда ", с цел да понижи растежа на героя му Фин, напомня Българска телеграфна агенция.

Бойега сподели за списание " GQ " преди време, че чернокожите герои са " изтласкани настрани " от франчайза " Междузвездни войни " на " Disney ". През юни артистът произнесе прочувствена тирада против расизма, като се причисли към митингите в Лондон " Животът на чернокожите има значение ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР