Британския принц Чарлз и съпругата му Камила се отправиха на

...
Британския принц Чарлз и съпругата му Камила се отправиха на
Коментари Харесай

Първа визита на принц Чарлз и Камила в Куба

Британския принц Чарлз и брачната половинка му Камила се насочиха на първата си кралска аудиенция в Куба, оповестява „ Франс 24 “. Посещението на Острова на свободата идва в миг, в който съюзническият Вашингтон се пробва да върне глобите против Хавана.

 © БГНЕС
70-годишният принц на Уелс беше помолен от английското държавно управление да добави Куба към дълго плануваната си обиколка в Карибския район, защото все по-наближаващият Брекзит постанова търсенето на различни търговски сътрудници отвън Европейски Съюз.

„ Кралските визити са част от дипломацията в английската система. Те са потребен и комфортен метод да се насочат послания или да се основават контакти, след което да се пристъпи към идващия стадий на дипломатическите връзки “, съобщи някогашният английски дипломат Пол Уебстър Хеър.

Визитата на принц Чарлз идва на фона на заканите на американския президент Доналд Тръмп за стягане на глобите против Куба. Държавният глава назова Хавана „ част от тройката тирани “ – дружно с латиноамериканските й съдружници Венецуела и Никарагуа. Белият дом даже заплашва да задейства по този начин нареченият Акт „ Хелмс- Бърман “, който уголемява обсега на американското ембарго от 1962 година и постанова наказания на задгранични компании, търгуващи с Куба.

От канцеларията на принц Чарлс в Кларънс хаус обявиха, че пътуването на принца до Куба е проведено по молба на английското държавно управление и цели да разшири обсега на „ възходящите двустранни връзки “ и „ културните връзки “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР