Британския премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британския премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Джонсън за пореден път е критикуван за неспазване на антиковидните ограничения

Британския министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е за следващ път бе упрекнат, че не е спазвал противоепидемичните ограничения, заяви Българска телеграфна агенция.

Вчера телевизия Ай Ти Ви заяви, че по време на първия локдаун, през юни 2020 година, Джонсън е отпразнувал рождения си ден, когато е било неразрешено събирането на доста хора на закрито, съобщи Ройтерс. Твърди се, че брачната половинка на премиера Кари Джонсън е помогнала да се провежда празненството следобяд на 19 юни. То се състояло в кабинета на Джонсън на Даунинг стрийт 10 и в него взели участие до 30 души.

Това е следващото обвиняване от този жанр за Джонсън - че е нарушил разпоредбите на локдауна, въведен от личното му държавно управление. Висшият чиновник Сю Грей към този момент проверява празненства, проведени макар антиковидните забрани, и се чака тази седмица да показа отчета си.

В отговор на изказванията за празненството за рождения му ден, от кабинета на Джонсън споделиха за Ай Ти Ви: "Група хора, които работят на Даунинг стрийт 10, се събраха на този ден за малко в кабинета на премиера след съвещание, с цел да честитят рождения ден на министър-председателя.Той беше там по-малко от 10 минути ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР