Британскитте регулаторни ортани са започнали да разследват придобиването от страна

...
Британскитте регулаторни ортани са започнали да разследват придобиването от страна
Коментари Харесай

Британският регулатор разследва сделка на Microsoft за 16 млрд. долара

Британскитте регулаторни ортани са почнали да проверяват придобиването от страна на Microsoft на компанията за речево различаване Nuance, съобщи Асошиейтед прес. Сделката е на стойност 16 милиарда $.

В малко известие регулаторът уточни, че ще проверява договорката, защото тя може да докара до " значително понижаване на конкуренцията " на английския пазар.

Microsoft заяви през април, че купува Nuance, които са пионери на гласово-базирана технология за изкуствен интелект. Сделката, която би трябвало да бъде завършена до края на годината, е втората най-голяма за Microsoft  след закупуването на LinkedIn за 26 милиарда $ през 2016 година Базираният в Бърлингтън, Масачузетс Nuance има 7100 чиновници, повече от половината от които са отвън Съединени американски щати.

Британските регулаторни органи гледат под лупа сходни покупко-продажби, осъществявани от огромните софтуерни компании, показва АП. Миналия месец те разпоредиха на Фейсбук да скапе договорката за закупуването на Giphy и да продаде платформата за шерване на GIF-файлове, защото тя вреди на конкуренцията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР