Британските здравни власти призоваха днес хората, посетили ресторанта и кръчмата,

...
Британските здравни власти призоваха днес хората, посетили ресторанта и кръчмата,
Коментари Харесай

Посъветваха посетителите на заведенията, в които е бил Скрипал, да изперат дрехите си

Британските здравни управляващи приканиха през днешния ден хората, посетили ресторанта и кръчмата, където се допуска, че са отровени някогашният съветски шпионин Сергей Скрипал и щерка му, да изперат облеклата и да измият движимостите си, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Следователи са разкрили следи от нервнопаралитичното вещество, с което са били отровени Скрипал и щерка му, в италианския ресторант " Дзици " в град Солсбъри, Южна Англия, където двамата са се хранили предходната неделя.

Здравните управляващи поучават всеки, който е посетил ресторанта или кръчмата " Дъ Мил " от 13,30 часа по Гринуич на 4 март до затварянето на заведенията на 5 март, да изпере облеклата си и да избърше персоналните си движимости като телефон, чанта и други електронни устройства с кърпички за разчистване и да изхвърли кърпичките в кофите за отпадък.

Вещите, които не могат да бъдат третирани по този метод, като бижута и очила, би трябвало да бъдат измити с топла вода и препарат и по-късно изплакнати със студена вода, се прецизира в известието.

Макар да няма непосреден риск за здравето за посетителите на двете заведения, има възможност, въпреки и дребна, веществото, попаднало на облекла или такъми, да е останало в минимални количества и да засегне кожата, се показва в известието.

С течение на времето нееднократен контакт на кожата с веществото може да съставлява дребен риск за здравето, се отбелязва в документа.

Би Би Си заяви, че може да се наложи до 500 души да вземат тези защитни ограничения. Властите не са прецизирали за какъв вид нервнопаралитичното вещество става дума, отбелязва Асошиейтед прес.

Бившият двоен сътрудник Сергей Скрипал, на 66 години, и неговата щерка Юлия, на 33 години, от неделя са в болница, откакто бяха открити в безсъзнание на скамейка в Солсбъри.

Двамата остават в сериозно, само че устойчиво положение. Ник Бейли - служителят на реда, който бе един от първите отзовали се на сигнала за офанзивата - е в неприятно здравословно положение. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР