Британските власти съобщиха, че е закрит сайт, който е предлагал

...
Британските власти съобщиха, че е закрит сайт, който е предлагал
Коментари Харесай

Вижте кой сайт закриха заради кибератаки...

Британските управляващи оповестиха, че е закрит уебсайт, който е предложил услугите си за хакерски атаки посредством така наречен "отказ от услуга " и е довел до над 4 милиона такива офанзиви по света. В интервенцията против уеб страницата са взели участие управляващите на редица страни и са задържани няколко души, в това число притежателите на уеб страницата webstresser.org, предадоха Франс прес и ДПА.

"Хакери по целия свят са употребявали уеб страницата, който е можел да бъде наеман единствено за 14,99 $, с цел да извършат над 4 милиона хакерски атаки ", заяви английската работа за битка с киберпрестъпността.

"Властите на редица страни, измежду които Холандия, Сърбия, Хърватия и Канада, с поддръжката на шотландската полиция и Европол, са разкрили шестима души от незаконната група, която стои зад webstresser.org ", посочи службата.

Холандската полиция със съдействието на сътрудници от Германия и Съединени американски щати е конфискувала сървъри и е протекция уеб страницата.

Сайтът е бил употребен за осъществяване на офанзиви с "отказ от услуга ", които заливат дадена мрежа или компютър с питания, с цел да се блокира работата им. Хакерите постоянно желаят откуп, с цел да прекратят офанзивата.

Смята се, че webstresser.org е имал над 136 000 регистрирани консуматори. Само за април 2018 година са регистрирани 4 милиона хакерски атаки, употребявали предлаганите от уеб страницата софтуерни артикули.

Арестувани са петима души - двама в Шотландия, 19-годишен юноша в Хърватия, и двама души на 19 и 21 години в Сърбия, които са обвинени, че са админи на уеб страницата.
Сръбското вътрешно министерство изясни, че уеб сайтът webstresser.org е считан за най-големият в света в наемането на услуги за този вид хакерски атаки.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР