Британските власти са идентифицирали основните заподозрени за покушението срещу бившия

...
Британските власти са идентифицирали основните заподозрени за покушението срещу бившия
Коментари Харесай

Преди малко британски медии обявиха: Агент „Гордън“ от ФСБ и още петима отровили Скрипал и избягали в Русия

Британските управляващи са разпознали главните обвинени за покушението против някогашния сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия, оповестяват английски медии.
 
Според информация на " The Sunday People ", обвинените са шестима, а главният причинител е 54-годишен някогашен чиновник на съветската работа за сигурност ФСБ, с агентурно име " Гордън ". Той евентуално си е служил с три псевдонима, измежду които Михаилс Савикис.
 
" The Telegraph " показва, с позоваване на лични източници, че обвинените в този момент се намират в Русия.
 
Сега напъните на антитерористичния отдел на английската полиция са ориентирани към започване на дело против разпознатите лица. Техните имена не се прецизират, само че се споделя, че съгласно данни на английските спецслужби, причинителите на покушението са свързани с Кремъл.
 
От основно значение за идентифицирането на обвинените е направеният разбор на описите с пасажерите от полетите, идващи във Англия и на заминаващите от страната.
 
Освен това полицията е анализирала записи от камери за видеонаблюдение в Солсбъри и номера на коли.
 
Агентурното име " Гордън " е станало известно на лондонската полиция след 5-часов разпит на някогашния сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Борис Капричков, който живее във Англия. Самият Капричков декларира пред " The Sunday People ", че се е срещал с " Гордън " при започване на 90-те години.
 
Британските спецслужби считат, че ще надали ще могат да задържат евентуалните убийци, защото те към този момент са в Русия.
 
На 4 март Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха открити в безсъзнание в английския град Солсбъри.
 
Източник: news.bg 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР