Британските власти обявиха днес, че са идентифицирали два случая на

...
Британските власти обявиха днес, че са идентифицирали два случая на
Коментари Харесай

Лондон съобщи за два случая на пореден нов щам на коронавируса

Британските управляващи оповестиха през днешния ден, че са разпознали два случая на различен нов вариант на ковид, което е " доста тревожно ", защото той е " по-заразен " и идва от Република Южна Африка, страна, с която рестриктивните мерки за пътешестване се вкарват неотложно, съобщи Франс прес.

Този нов вид е доста притеснителен, тъй като е по-заразен и наподобява е мутирал повече от новия вид, който към този момент беше разпознат в Обединеното кралство, съобщи министърът на опазването на здравето Мат Ханкок.

Приносителите на този вирус, които са пътували през последните седмици от РЮА, и тези, които са били в контакт с тях, са сложени под карантина, добави министърът.

Всеки, който е бил в РЮА или е бил в " непосредствен контакт " с някой, който е ходил там през последните две седмици, би трябвало " неотложно да се самокарантинира ", съобщи Ханкок.

Откриването на този нов вариант става няколко дни, след отриването на предходен нов вид, за който здравните управляващи споделят, че е по-заразен. Тази разновидност, която съответствува с повишаване на случаите, наложи през последните почивни дни въвеждане на ограничавания в Лондон и част от Югоизточна Англия и преустановяването на връзките сред Обединеното кралство и към петдесетина страни, измежду които и Франция, което сковава трафика през Ламанша.

Министър Ханкок сподели още, че още региони в Англия ще бъдат сложени в най-високата степен на ограничавания поради ковид в опит да се удържи разпространяването на новия вид на Ковид-19, съобщи Ройтерс.

Ханкок посочи, че от 26 декември огромни райони в Южна Англия ще се причислят към Лондон и прилежащите му региони в най-високата четвърта степен на заплаха, при която рестриктивните мерки са близки до цялостна карантина.

Ще бъдат наранени графствата Есекс, Съри, Оксфордшър, Кеймбриджшър, Съфолк, Хемпшир, Западен Съсекс и Норфолк, заяви ТАСС.

 Англия имала задоволително храна, с цел да издържи на изолацията Виж още

Четвъртата най-висока степен на заплаха включва затваряне на магазини, които не са за артикули от първа нужда, на фризьорски салони и спортни зали, в допълнение на затворените отпреди това заведения за хранене, пъбове и кафенета.

На хората се предлага да не излизат от домовете си, в случай че не е неотложно и да се въздържат от пътуванията в страната и в чужбина. Въвеждат се и ограничавания за влизане и излизане от тези региони.

Англия заяви през днешния ден за рекордните 39 237 нови случаи на болест и за още 744 умряли от Ковид-19 в границите на 28 дни от даден позитивен тест, заяви Ройтерс.

Вчера Англия разгласи 36 804 нови случаи на ковид и 691 умряли.

Междувременно в Израел бяха открити 4 случаи на новия мощно инфектиран вид на ковид, който се появи във Англия, заяви през днешния ден израелското здравно ведомство, представено от Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР