Британските власти обявиха, че планират съвсем скоро да представят законодателство,

...
Британските власти обявиха, че планират съвсем скоро да представят законодателство,
Коментари Харесай

Лондон затяга хватката около големите технологични компании

Британските управляващи оповестиха, че възнамеряват напълно скоро да показват законодателство, което да реформира цифровите пазари и да ограничи огромните софтуерни компании, оповестяват Ройтерс и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Предложенията включват нови условия за компаниите със така наречен " стратегически пазарен статут " (SMS) на цифрови пазари, като те ще би трябвало да отчет пред контролните органи всевъзможни възможни сливания преди договорката да може да се реализира.

Специален отдел в регулаторния орган ще преценя дали съответната компания, настояща на цифровите пазари, има задоволително мощност, с цел да получи " стратегически пазарен статут ", показва Ройтерс.

Промените ще дадат опция на потребителите, да вземем за пример, да минават по-лесно от " Айфон " на устройство, ползващо " Андроид ", без да губят данни и сметки в обществените медии.

Технологичните компании пък ще бъдат застрашени с санкции, достигащи 10 % от световните им годишни доходи, в случай че нарушават разпоредбите. За най-големите компании това би означавало санкции, достигащи милиарди.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР