Британските власти обмислят повече проверки на шофьорите, които искат да

...
Британските власти обмислят повече проверки на шофьорите, които искат да
Коментари Харесай

Британските власти ще проверяват обстойно всеки, който наема кола или микробус

Британските управляващи обмислят повече инспекции на водачите, които желаят да наемат леки коли и микробуси. Реакцията идва след нападението в Барселона, в което беше употребен микробус, с който терористите блъскаха пешеходци, оповестява Българска телеграфна агенция.

Британското министерство на превоза работи с полицията и компаниите, които дават коли чартърен, с цел да изследва опцията за стягане на разпоредбите след атентатите с наети коли и във Англия, Франция и Германия. Според министерството терористичната опасност се трансформира, а това постанова смяна и на реакцията на управляващите.

Представител на браншовата асоциация на компаниите за предоставяне на коли чартърен във Англия сподели, че те изследват по какъв начин да споделят информация по-бързо, с цел да разрешат на управляващите да вършат информация сред базите данни за наемане на коли и описите с сложени под наблюдаване хора по отношение на тероризъм.

Тази година във Англия са осъществени три набези с коли. Властите усилват броя на загражденията на мостове и на избрани места в центровете на градовете, с цел да се опитат да предотвратят сходни офанзиви.

Според полицията потреблението на наети коли прави доста мъчно предотвратяването на такива набези.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР