Британските работници са започнали да усещат ползите от това, че

...
Британските работници са започнали да усещат ползите от това, че
Коментари Харесай

Брекзит вдига заплатите на британците

Британските служащи са почнали да усещат изгодите от това, че Англия става все по-непривлекателна за експерти от Европейския съюз заради идния брекзит, сочи изследване на LinkedIn, представено от Bloomberg и профит.бг.

Страните-членки на Европейски Съюз оформят към 47% от интернационалните прегледи на разгласи за работа на Острова, което съставлява спад по отношение на предходната година, когато 52% от всички прегледи са идвали от Европа.

Анализът демонстрира, че за 3-годишния интервал, почнал от 2016 година, миграцията на експерти от Европейски Съюз към Англия е намаляла с 30%.

В обособена анкета измежду 600 английски компании за набиране на личен състав 43% показват, че страната е станала по-неатрактивна за претендентите от Европейски Съюз откогато стана ясно, че брекзит идва на дневен ред. 64% от интервюираните признават, че излизането на Англия от Европейски Съюз е основало дефицит на квалифицирана работна ръка в избрани сфери заради отлив на задгранични претенденти. 3/4 от интервюираните разкриват, че бизнесите търсят по-скоро връзка с претенденти от Острова, в сравнение с с такива от чужбина.

Над половината от компаниите за човешки запаси показват, че бизнесът предлага по-високи заплати на новите си чиновници, а 43% декларират, че фирмите усилват възнагражденията на актуалните си служащи за да ги задържат на работа.

Освен всичко друго работодателите оферират и повече придобивки на чиновниците си, като гъвкаво работно време, обучителни стратегии и стажантски стратегии.

Въпреки че британците са облагодетелствани в кратковременен проект, Мариано Мамертино, старши икономист в LinkedIn, предизвестява, че обстановката не е изключително устойчива.

По думите му, английският бизнес може да заплати солена цена поради очертаващия се сериозен дефицит на квалифицирана работна ръка.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР