Британските принцове Уилям и Хари разказаха в интервю как са

...
Британските принцове Уилям и Хари разказаха в интервю как са
Коментари Харесай

Британските принцове: Как се преживява смъртта на родител...

Британските принцове Уилям и Хари описаха в изявление по какъв начин са претърпели дните директно след гибелта на майка си принцеса Даяна, заяви Ройтерс. В документалния филм „ Даяна, 7 дни “, елементи от който бяха излъчени по Би Би Си, принцовете за първи път споделиха за шока, който са изпитали, когато са научили за злополуката, и по какъв начин кралица Елизабет Втора се е постарала да им обезпечи време, през което да скърбят необезпокоявани.
Принц Хари като че ли удостовери, че принц Чарлз им е съобщил новината за гибелта на майка им. Той сподели, че татко им се е грижел за тях през тези тежки дни.

„ Той ни утешаваше и поддържаше – сподели принц Хари. – Едно от най-трудните неща за един родител е да заяви на децата си, че другият им родител е умрял “.

Принц Хари сподели, че не е можел да повярва, а принц Уилям – че е бил като скован. След гибелта на принцеса Даяна кралското семейство беше упреквано за отношението му към нея.

Някои повдигнаха въпроса дали синовете ѝ – още деца, е трябвало да следват ковчега ѝ в процесията през Лондон. Братът на принцеса Даяна граф Спенсър назова това решение „ неразбираемо и грубо “.

Принц Хари също сподели през юни пред сп. „ Нюзуик “, че не би трябвало да се желае сходно нещо от дете „ при каквито и да било условия “.

Размишлявайки отново за това, принц Хари съобщи пред Би Би Си, че е удовлетворен от присъединяване си в церемонията.

Принц Уилям сподели, че е било техен дълг да са част от този ден, както и че решението е взето „ групово “.

Принц Хари упрекна папараците, че вместо да оказват помощ на още живата принцеса Даяна на мястото на злополуката, са я снимали по какъв начин умира, съобщи ТАСС.

Откъси от кино лентата „ Даяна, 7 дни “ бяха излъчени през днешния ден. Целият филм ще бъде показан по първи канал на Би Би Си в неделя. Принцеса Даяна почина на 31 август 1997 година в Париж.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР