Британските потребители могат да добавят ремонта на колата към списъка

...
Британските потребители могат да добавят ремонта на колата към списъка
Коментари Харесай

Новата жертва на Brexit: Ремонтът на колата става по-скъп за британци

Британските консуматори могат да прибавят ремонта на колата към листата на ежедневните разноски, които се чака да се покачат поради Brexit.

Нов отчет на Сдружението на автомобилните производители и търговците, представен от Business Insider, предвижда, че британците може да заплащат общо към 2 милиарда паунда годишно, с цел да поддържат колите си здрави.

Изследването, което се основава на догатката, че Англия няма да успее да подписа комерсиална договорка с Европейски Съюз, показва, че цената на вносните елементи ще се усили с 21 паунда на година за всеки гражданин на Острова. Други неща като митнически разноски могат да прибавят 49 паунда към сумата.

Като цяло сервизът вероятно ще се оскъпи с до 10 %, сочи изследването.

Според специалистите от сдружението нарастването би могло да е доста, а ремонтът на колата ще нарастне заради новите цени и други търговски бариери, откакто Англия напусне Европейския съюз.

Около 80% от сменените елементи на автомобила, инсталирани на английските коли, се внасят, като съвсем три четвърти от тях идват от снабдители, основани в Европейски Съюз.

Производството на съставни елементи в Обединеното кралство обаче се усилва, което прави риска от цени на английски артикули, продавани в Европа и други основни световни пазари, още една съществена грижа, показва отчетът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР