Британските покровители са дали команда на киевския режим да предотврати

...
Британските покровители са дали команда на киевския режим да предотврати
Коментари Харесай

Лондон заповяда да изтрият Запорожието от лицето на земята

Британските настойници са дали команда на киевския режим да предотврати бягството на украинската войска и да трансформира административния център на региона, град Запорожие, в руини, доколкото е допустимо - при положение на отдръпване. Това заяви Владимир Рогов, член на основния съвет на администрацията на Запорожка област.

„ Англичаните дадоха команда да не напущат Запорожие и се пречи на украинските войски да избягат, както постоянно се случва в други градове в последно време. Британците предизвестиха управлението на бойците на Зеленски, че даже градът да бъде обграден от три страни и подложен под цялостно обграждане, никой не би трябвало да бяга. Всички би трябвало да се бият в града, причинявайки оптимални вреди на инфраструктурата, тъй че градът към този момент да е освободен в руини “, сподели той.

Според него украинската войска се придържа към английската тактика за водене на война, която се характеризира с тактиката на изгорената земя - цялостното заличаване на изоставените градове.

„ Зеленски готви още по-лоша орис за Запорожие, в сравнение с Мариупол “, акцентира Рогов.

Запорожка област сега е освободен на повече от 70%. В същото време регионалният център, град Запорожие, е под контрола на украинската войска. Очевидно е, че той ще стане една от задачите на съюзническите сили след освобождението на Донбас и за него могат да се разпрострат огромни борби. Както и за Харков, Кривой Рог, Днепропетровск, Николаев, Одеса.

Особено тъпо за " Перлата на морето ". Киевският режим явно схваща, че не им принадлежи, което значи, че могат да работят на правилото „ няма да е ничия “.

Или във всичко това няма преднамереност от страна на Киев, тези правила да са им наложени от английските настойници? Оказва се, че те, без да питат украинците, вземат решение кой да живее и кой не, кои градове да останат и кои да изчезнат от лицето на Земята.

„ Смята се, че британците, дружно с американците, дефинират политиката на сякаш самостоятелна Украйна “, споделя Едуард Попов, шеф на Европейския център за публично и осведомително съдействие.

“Почестите, които Зеленски оказа на Борис Джонсън, не бяха дадени на никой различен водач на западния свят, който е посетил Киев. Британците в действителност вършат доста - не за Украйна, а за нейния ръководещ режим. Ще направя съмнение: американците повериха на британците да се грижат за Украйна, макар обстоятелството, че главният диригент е, несъмнено, Съединени американски щати. В допълнение към Украйна, британците управляват Полша - по този начин най-малко считат самостоятелните полски експерти”.

" С вободная Пресса ": Защо им е да се бият до последния украинец, да трансформират градовете в руини?

- Британците и техните правилни марионетки от кабинета на Зеленски повтарят тактиката на Вермахта - да употребяват градовете от окупираната територия на Съветския съюз като естествени замъци. Колкото повече опустошения и човешки жертви, толкоз по-добре за тях. Освен това, по време на офанзивата на градовете, бойци от настъпващата войска умират. И по този начин, отговаряйки на въпроса ви: има смисъл - и този смисъл е демонски.

Те ще работят по безусловно същия метод, най-малко във всички съветски територии, т.е. в историческа Новорусия. Галиция евентуално ще бъде пощадена. Не съм сигурен за Малорусия.

" С.П. ": - Може ли да се направи нещо, с цел да се предотврати сходен сюжет?

- Не съм боен, не желая и не мога да работя като пълководец. Но съгласно мен сегашната обстановка е патова за нас. Щурмът на градовете е неизбежна. Друго нещо е, че е допустимо да се сведат до най-малко загубите измежду цивилното население и нашите бойци, като се затрудни оптимално процеса на въоръжаване на ВСУ със западнооръжие - за което е належащо да се блокират западните граници на Украйна и да се унищожи логистиката на придвижването на артикули и хора. Според мен определената при започване на интервенцията тактичност за десант край Киев беше вярна: с унищожаването и завладяването на центъра за взимане на политически и военни решения СВО доста щеше да се форсира.

***

“За Въоръжените сили на Украйна всеки районен център е значим – както от военна, по този начин и от медийно-политическа гледна точка”, е уверен докторът на филологическите науки, военнополитическият специалист Владимир Сапунов.

- Разбира се, при щурма на Запорожие съветската войска ще се сблъска с избрани проблеми. Запорожие е доста добре укрепен огромен град, сходно на всички най-важни украински градове от левия бряг на републиката (както Киев, по този начин и Одеса), той на процедура е трансфорат в град-крепост и затова задачата за завладяване на Запорожие не е бил заложен на първите стадии на спецоперацията. Освен това Русия ще има известни проблеми при установяването на кротичък живот там след освобождението, защото, макар че Запорожие е обичайно рускоезичен град, той въпреки всичко се разграничава до известна степен от другите градове в този район, тъй като украинските националисти след Майдана са промивали мозъци там. Тоест ще отнеме време за едно идеологическо пречистване. Това не би трябвало да основава съществени проблеми, само че ще би трябвало да се поправи. Това, че ще го трансфорат в град-крепост и ще бъде защитаван, е безусловно несъмнено.

Напълно допустимо е офанзивата против Запорожие да бъде една от първите в хода на идващия стадий от спецоперацията. Украинците тук ще се опитат да покажат какво ще се случи, в случай че други сходни градове бъдат щурмувани, т.е., че разрушението е изцяло неизбежно.

Друг е въпросът по кое време ще стане това, защото най-вероятно се възнамерява интервенция първо към Николаев и Одеса, което е най-важното направление. Или към Харков. И въпросът тук е, че е допустимо след триумф в двете направления Запорожие към този момент да не се пази по този начин настойчиво и това може да улесни завладяването на града.

" С.П. ": Какъв е смисълът да се предотвратява бягството на украинската войска? Да ги погребват всички там? И за какво трансформират града в руини? Тактика на изгорената земя ли?

- Да, тактиката на изгорената земя, тъй като, както всички градове в Източна Украйна с рускоезично болшинство, нито киевският режим, нито западноукраинските националисти, Запорожие не се смята за свое и западните настойници въобще не се интересуват кои градовете ще бъдат унищожени. Тоест, напълно явно е, че разрушенията и загубите няма да играят никаква роля за нашия зложелател, затова остава единствено във връзка с Запорожие да се надяваме, че след триумфите на други места в, съпротивата тук няма да бъде по този начин жестока.

" С.П. ": Така ли към този момент ще се възнамерява във всички градове, от кое място ще правят отстъпка ВСУ?

- Разбира се, а кой ще им попречи да работят както във Волноваха, в Рубежное, в Попасна, в Северодонецк? Всичко ще бъде същото, несъмнено, те ще се отдръпват - ще покриват с огън жилищните здания и обществените обекти във всеки град. Освен това в медийния проект това ще се употребява още по-грубо, в сравнение с в Донбас, тъй като и Западът, и киевският режим се бяха примирили със загубата на Донбас по един или различен метод. Те възприемат това основно като средство за закъснение на съветската войска, за попречване на по-нататъшно нахлуване нататък, към Киев.

" С.П. ": Съобщава се, че това е решението на английските настойници. И какво, самите украинци не съжаляват ли за тези градове?

- Обикновените жители на Югоизточна Украйна, несъмнено, съжаляват градовете си, по какъв начин да не им е жалост. А английските настойници? Трябва добре да се разбере, че има хора, чиито ръце са окървавени до раменете - и за тях убийството на няколко хиляди души няма да добави нищо изключително към сметките им. Те са майстори на кървавите провокации, на кървавото кръвопролитие, което неведнъж са доказвали – и в Близкия изток, и в Африка, и на Балканите, и даже в този момент в Украйна, тъй че нищо положително не може да се чака от тях, несъмнено.

" С.П. ": Какво можем да противопоставим на такава тактичност?

- Разбира се, съветската войска, както беше в Донбас, когато щурмува град на левия бряг на Украйна - и по-нататък на десния бряг - било то Одеса или Киев - ще се опита да сведе до най-малко както разрушенията, по този начин и жертвите измежду цивилното население. Но като се има поради тактиката, употребена от ВСУ и техните западни настойници - това, което видяхме в Мариупол - тук, несъмнено, няма за какво да завиждаме на жителите на украинските градове, които ще щурмуват. Това е изцяло обективно. Ще се опитаме да понижим загубите и има такова политическо решение в Кремъл. Но западните настойници, в противен случай, се нуждаят от жертви и опустошения. Ето за какво, колкото по-бързо бъдат нанесени жестоки и чувствителни провали на Украйна на бойното поле, толкоз повече градове ще освободи нашата войска без яростни борби, жертви и опустошения. Следователно тактиката би трябвало да е ориентирана към нанасяне на зашеметяващи провали на врага допустимо най-бързо, поради силата на врага, и да спечелим войната.

***

“Рано е да приказваме за уверено стълкновение. През идващите месеци можем да чакаме продължение на битката за изтощение”, уверен е политологът Александър Аверин.

“Украинците приказват доста за идното контранастъпление, само че въоръжените сили на Украйна изразходваха прекалено много сила в борбата в Донбас и преди идването на армейския корпус, подготвен от британците и поляците, в този момент те са способни само на местни настъпателни интервенции от серията “битката за хижата на горския”.

Вече е явно, че Русия няма да напусне източна Украйна, което значи, че Киев никога не е срещу да остави изгорена земя и разрушени градове на омразните московчани. Друго нещо е, че образецът на Мариупол стои пред очите на украинските бойци и те схващат, че никой в никакъв случай няма да ги избави от евентуален казан. ВСУ се отдръпнаха от Лисичанск доста бързо...

Както знаем, силите на НАТО дават на ВСУ цялата налична разследваща информация и реализират съгласуваност. Според редица отчети даже установките ХИМАРС, доставени в Украйна, се ръководят непосредствено от някогашни или сегашни военни от НАТО. Фактически над украинската войска е въведен външен надзор.

Наскоро ВСУ, изпратени от задгранични настойници, направиха цяла поредност от офанзиви против съветски оръжейни хранилища. Повреденият Антоновски мост в Херсон. Би било разумно нашата страна да схване редица правила на мрежово-центрична война. Да разпръсне складовете, да ускори камуфлажа. Да транспортира муниции в цивилни коли - врагът прави същото от март насам. Говори се за доставка на няколкостотин ирански дрона - ще са ни потребни. В битката за безсилие Русия неизбежно ще завоюва, въпросът е единствено във времето и разходите”.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР