Британските пожарникари се борят днес с рядък по сила пожар

...
Британските пожарникари се борят днес с рядък по сила пожар
Коментари Харесай

Огромен пожар в Манчестър, евакуирани са 30 сгради

Британските пожарникари се борят през днешния ден с необичаен по мощ пожар в местността Садълуърт Мур, източно от Манчестър, поради който бяха евакуирани близо 30 жилищни здания, а две учебни заведения - затворени, съобщи Франс прес.

До момента няма известия за жертви, нито за обилни материални вреди.

Местната полиция заяви за случай от огромен мащаб и уточни, че армията е в подготвеност да се намеси при потребност.

Петдесетина огнеборци с 10 машини се пробват да обуздаят огнената буря, обхванала към този момент квадратни километри повърхност в тази слабонаселена зона в Пенинските планини, на към час път от Манчестър.

Според английски медии огънят се е разгорял в неделя, след това е бил овладян, а в понеделник е лумнал с нова мощ, подхранван от горещата вълна във Англия.

Тази нощ са евакуирани жителите на 34 здания в село Карбрук, затворени са и две учебни заведения от региона, сочи официално съобщение на пожарната работа.

Някои от локалните поданици обаче се барикадират по домовете си.

" Не мога да изляза, колкото да виждам " поради пушека на открито, съобщи пред в. " Манчестър ивнинг нюз " 28-годишната Дий Бланчард. " Почва да става обезпокоително ", сподели тя и изясни, че пожарникари търсят на вятъра в покрайнината пожарни кладенци, с цел да черпят оттова вода. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР