Британските кредитори са одобрили 43 328 ипотечни кредита през септември,

...
Британските кредитори са одобрили 43 328 ипотечни кредита през септември,
Коментари Харесай

Британските кредитори са одобрили 43 328 ипотечни кредита през септември, което е най-ниският брой от януари насам

Британските кредитори са одобрили 43 328 ипотечни заема през септември, което е най-ниският брой от януари насам, заяви Английската централна банка, което ускорява опасенията за жилищния пазар.

Числото е по-ниско от 45 400 през август, като отбелязва трети следващ месечен спад. Статистиката демонстрира също, че чистите утвърждения за реипотекиране са спаднали до 20 600 през септември, което е най-ниското равнище от януари 1999 година насам.

 Според отчета чистите заеми са намалели до малко под 1,4 милиарда паунда (1,7 милиарда долара) през предишния месец от 1,7 милиарда паунда през август.

" Тези ужасни данни за утвърждението на ипотечните заеми от страна на Английската централна банка постоянно са били на дневен ред. Настроенията към пазара на ипотечни заеми и парцели сега не са изключително мощни и тези данни отразяват това ", съобщи пред Sky News Гари Буш, финансов съветник в MortgageShop.com. " Данните за реипотекирането доста ясно демонстрират какъв брой доста хора нямат различен избор, с изключение на да останат при досегашния си заемодател заради аргументи, свързани с достъпността ", сподели той.

На 3 август Английската централна банка увеличи лихвените проценти за 14-и следващ път, като доближи 15-годишен връх от 5,25%, който е в основата на множеството ипотечни заеми. Рязкото нарастване на лихвените проценти от исторически най-ниското равнище от 0,1% през ноември 2021 година докара до повишение на цената на ипотечните заеми, защото регулаторът се пробва да се оправи с високата инфлация. Централната банка резервира лихвените проценти в действие през септември и се чака да направи това и в четвъртък.

Неотдавнашен отчет на компанията за недвижими парцели Zoopla демонстрира, че продажбите на жилища в Обединеното кралство са на път да спаднат до най-ниското равнище от повече от десетилетие вследствие на възходящите разноски за ипотечни заеми.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР