Британските железници почти спряха работа днес, след като основните синдикати

...
Британските железници почти спряха работа днес, след като основните синдикати
Коментари Харесай

Мащабна стачка в британските железници на фона на рекордна инфлация

Британските железници съвсем стопираха работа през днешния ден, откакто главните синдикати от сектора взеха решение за нов общ ден на митинги с искане за повишение на заплатите на фона на рекордна инфлация в страната, съобщи Франс прес. Това е най-мащабната стачка от началото на годината до момента.

За първи път тази година четири транспортни синдиката координират старания за общ ден на протестни дейности. Из страната ще пътуват едвам 11 % от влаковете, а доста райони въобще няма да бъдат обслужвани.

Генералният секретар на един от синдикатите - Ар Ем Ти - Мик Линч се извини посредством Би Би Си на пасажерите и стимулира стачката по този начин: " Правителството провокира този спор, като предложи в изискванията на инфлация да бъдат съкратени работните ни места, да се понижат нашите пенсии и нашите заплати ".

Британските семейства са изправени пред инфлация от близо 10 на 100 и се чудят дали ще могат да се отопляват през зимата и дали ще могат да изплащат заемите си за жилище. Въпреки че бе оповестено заледяване на тавана на цените в енергийния бранш, за година те набъбнаха двойно и държавното управление, встъпило в служба преди по-малко от месец, е по-непопулярно от всеки път.

Стачката може да попречва идването в Лондон на почитателите на " Арсенал " и " Тотнъм " в деня на дербито сред двата футболни клуба. Тя се организира и ден преди в Бирмингам да стартира годишният конгрес на консервативната партия, а на следващия ден се чака и Лондонският маратон, привличащ десетки хиляди хора в английската столица.

От юни насам железничари, докери, пощальони, юристи и чиновници по чистотата ускориха стачните си дейности с претенции за по-високи заплати поради рецесията с инфлацията и повишаването на живота. Редица синдикати оповестиха краткотрайно спиране на стачните прояви след гибелта на кралица Елизабет Втора, само че  след като тя бе заровена, те възобновиха битката с нови сили.

За идната седмица са планувани нови стачки в железниците и в лондонското метро.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоОгромни количества метан изтичат от " Северен поток " в атмосферата Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР